Actualitate

Polițiștii locali din municipiul Suceava, echipați cu camere video care înregistrează modul lor de operare, anunță viceprimarul Lucian Harșovschi

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a anunțat pe pagina sa de Facebook că polițiștii locali din Suceava au fost echipați cu camere video/audio (bodycam) care înregistrează modul lor de operare.

”Am postat de-a lungul timpului diferite filmulețe cu scopul de a informa, și totodată de a descuraja pe alții, arătând că în municipiul Suceava sistemul de supraveghere video facilitează identificarea și sancționarea celor care vandalizează, fură sau comit alte acte antisociale.
Chiar dacă uneori poliția locală este blamată, din comentariile pertinente ale sucevenilor rezultă că încrederea în poliția locală trebuie să crească și că au așteptări din ce în ce mai mari de la colegii mei.
Zilnic căutăm soluții pentru îmbunătățirea siguranței sucevenilor și schimbarea atitudinii polițiștilor față de contribuabili.
De aceea, mai nou, polițiștii locali sunt echipați cu camere video/audio (bodycam) care înregistrează modul lor de operare și reprezintă mijloace eficiente de descurajare a săvârşirii unor fapte ilegale, ca urmare a conştientizării faptului că intervenţiile și acțiunile poliţiştilor sunt înregistrate.
Știu sigur că atât ei, dar și sucevenii vor fi mult mai atenți atunci când vor ști că sunt înregistrați audio/video.
Mai mult, sistemul de supraveghere video al primăriei se extinde constant, rolul principal al acestuia fiind acela de prevenție!”, este mesajul transmis de viceprimarul Lucian Harșovschi.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *