Pompierii militari suceveni au intervenit la opt incendii în ultimele 24 de ore. Ieri au fost aplicate sancţiuni celor care au provocat incendii

Urmare a incendierii vegetației uscate din ultimele zile, inspectorii de specialitate ai pompierilor militari suceveni au aplicat, în cursul zilei de marți (5.03.2019), patru sancțiuni contravenționale, în cuantum de 2.500 lei fiecare, celor care au provocat astfel de incendii. Misiunile inspectorilor vor continua, urmând ca după identificarea autorilor incendiior, aceștia să fie sancționați conform legislației în vigoare.

În ultimele 24 de ore, pompierii militari au intervenit pentru localizarea și lichidarea a 8 incendii. Dintre acestea, 3 au fost la vegetație uscată, transmite purtătorul de cuvânt al ISU „Bucovina” Suceava, slt. Alin Găleată.

Astfel, ieri, în jurul orei 15:29, militarii Detașamentelor de Pompieri Suceava și Fălticeni, împreună cu lucrătorii S.V.S.U. Drăgoiești, au intervenit cu patru autospeciale de stingere, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Drăgoiești.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat anexele gospodărești și acoperișul casei de locuit, toate construite din lemn.

Intervenția a fost deosebit de grea, din cauza drumului inaccesibil autospecialelor de intervenție până la gospodăria afectată, dar și a vântului puternic care a favorizat propagarea rapidă și dezvoltarea flăcărilor.

Incendiul a fost lichidat la ora 20:00.

Au ars adăpostul de animale și șura pe o suprafață de 120 mp, o anexă pe 35 mp, acoperișul casei pe 63 mp și bunuri casnice. S-au degradat pereții din lemn ai locuinței.

Incendiul s-a propagat la casă și anexe de la un foc deschis în spații deschise, făcut în grădina gospodăriei, pentru arderea vegetației uscate.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică și alte bunuri din locuință.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.