POMPIERII MILITARI SUCEVENI S-AU CONFRUNTAT ÎN CADRUL ETAPEI JUDEŢENE A CONCURSURILOR SERVICIILOR PROFESIONISTE PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ – EDIŢIA 2018

Miercuri, 20 iunie a.c., cei mai buni pompieri militari suceveni s-au confruntat în cadrul etapei judeţene a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă – ediţia 2018.
Probele de concurs, identice cu cele ale competiţiilor internaţionale de profil, organizate de Comitetul Internaţional de Prevenire şi Stingere a Incendiilor, la care au participat pompierii militari suceveni au fost: Scara de fereastră, Pista cu obstacole pe 100 m, Ştafeta 4×100 m şi Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă, probe reliefate prin prestaţii contra cronometru.
Prima probă a concursului – Scara de fereastră – s-a desfăşurat la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, iar restul probelor s-au disputat pe stadionul „Areni” din municipiul Suceava.
La finalul întrecerii dintre echipajele celor cinci detaşamente de pompieri din judeţ (Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei), au urcat pe podium următorii:
Proba Scara de fereastră – individual: locul I plt.maj. Radu-Iulian Cîrnu de la Detaşamentul Vatra Dornei, locul II plt.maj. Sergiu Avasiloaei şi locul III plt. Mugurel Corduș, ambii de la Detaşamentul Suceava. La echipe, aceeaşi probă a fost câştigată de Detaşamentul Vatra Dornei, urmat de Detaşamentele Suceava şi Fălticeni.
Proba Pista cu obstacole – individual: locul I plt.maj Dumitru Dranca (Detaşamentul Vatra Dornei), locul II plt.maj. Robert Irimia Costea (Detaşamentul Suceava) şi plt. Andrei Petriceanu (Detaşamentul Vatra Dornei), cu acelaşi punctaj, şi locul III sg.maj. Adrian Gâdea (Detaşamentul Suceava). La echipe podiumul a fost ocupat, în ordine, de subunităţile din Vatra Dornei, Suceava şi Rădăuți. La proba Ştafetă 4x100m, pe locul I s-au clasat pompierii de la Suceava, urmaţi de colegii lor din Rădăuţi și Vatra Dornei.
Proba care a constat în Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă a fost adjudecată de echipa din Suceava, celelalte locuri de pe podium revenind în ordine Detaşamentelor Rădăuţi şi Vatra Dornei.
Clasamentul general: Locul I Detaşamentul de Pompieri Suceava, locul II Detaşamentul de Pompieri Vatra Dornei, locul III Detaşamentul de pompieri Rădăuți, locul IV Detaşamentul de pompieri Fălticeni şi locul V Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc.
„Competiţia de la acest nivel constituie un prilej pentru selecţia celor mai buni pompieri militari suceveni, care vor forma lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava ce va participa la etapa zonă a concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă, ediție găzduită anul acesta de către județul nostru și care se va desfășura în a doua jumătate a lunii iulie”, a transmis purtătorul de cuvânt, slt. Alin Găleată.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.