Pomul de Crăciun, deșeu umed sau uscat?

A trecut exuberanța sărbătorilor de iarnă, am împodobit bradul de Crăciun ori pomul de iarnă, după dorința fiecăruia, am depășit calendaristic vorbind, anul centenar, am sărbătorit revelionul care pe unde am vrut, am intrat în noul an, 2019.

Statistic vorbind (constatare a savanților englezi), zilele de început al unui an nou sunt cele mai urâte. Și poate că au dreptate acești legendari statisticieni britanici. După marea toleranță de sfârșit de an, după urările împovărate cu cele mai minunate idei grafice mutate dintr-un loc în altul pe rețelele de socializare, vine crunta revenire la realitate.

Facturi, chitanțe ce trebuie achitate, taxe și impozite ce trebuie plătite, conversații contradictorii întrerupte pentru perioada sărbătorilor de iarnă și câte alte asemenea deranjuri, uitate vreme de două săptămâni, ies acum din nou la iveală, provocând migrene și noi supărări.

Martor a fost, pentru toată această minunată perioadă de amnistie generală pomul de Crăciun.  A avut timp suficient să asiste la conversațiile  purtate de gazde, rezistând cu stoicism la purtarea grelelor poveri ale decorațiunilor cu sclipici, ale globurilor multicolore, ale  instalațiilor luminoase, ale micilor pici care au tras de el în stânga și în dreapta în vreme ce matroana casei transmitea, în sprijinul său, peste umăr mărunțeilor să nu mai tragă de brad, fiindcă îi pică acele pe covor și nu ăia mici vor mătura.

Câteva zile mai târziu, târât fără milă  pe scări în jos de bărbatul casei, bradul de Crăciun a ajuns într-o nouă și ultimă dilemă, în fața tomberoanelor: ce este el de fapt? Deșeu umed ori deșeu uscat? A auzit din conversațiile purtate în preajma sa că încep alte sărbători, ”pe vechi”.  Ar putea fi o nouă speranță? Nu prea mare, pentru că mica populație de prichindei au tras de el într-o parte și în alta zilele trecute, de i-au picat bună parte din ace. La mulți ani!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *