Poveste încâlcită cu un porc furat, care părea a fi mistreț, tăiat și împărțit în cătunul de romi din Vicovu de Sus

Polițiștii din Vicovu de Sus au fost chemați ieri pe la amiază să rezolve un caz încurcat în comunitatea de romi din localitate, legat de furtul unui porc, care mai apoi părea să fi fost un mistreț prins pe ogoarele gospodarilor din cut și care oricum a fost sacrificat și împărțit, astfel încât polițiștii au bătut drumul de pomană până în cătunul romilor de pe Plai.

Joi 11 martie, înainte de ora 12.00, lucrătorii Poliției orașului Vicovu de Sus au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că lui Titian B.  i-ar fi fost furat un porc, în noaptea precedentă.

El a explicat că miercuri seară, pe la  ora 21:00 a hrănit animalele din gospodărie, printre care și porcul dispărut, după care a închis grajdul. A doua zi dimineață, porcul nu mai era în coteț așa că a sunat la 112.

Pe de altă parte, vecinul păgubitului, Tudor B., a recunoscut că în dimineața zilei de ieri, împreună cu un alt vecin, Anghel B., a tăiat un porc.

Mergând mai deparce cu cercetările, polițiștii au aflat în dimineața zilei de 11.03.2022, în jurul orei 05:30-06:00, o altă vecină, Zâna B. a identificat în apropierea locuinței sale un porc. Bănuind că ar fi un porc mistreț, l-a contactat telefonic pe cumnatul ei Vasile P. care locuiește în apropiere și i-a comunicat despre animalul identificat. Acesta a sosit la fața locului, l-a contactat telefonic pe vecinul Anghel B. solicitându-i sprijinul pentru a prinde și sacrifica animalul. Astfel porcul a fost tăiat, iar carnea rezultată a fost împărțită între cei trei.

Până la urmă, Titian B., persoana vătămată, a declarat că s-a împăcat cu cei trei și nu mai vrea să fie continuate cercetările.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.