Poveste macabră la Capu Codrului: Un bărbatul a dat foc locuinței, după care să a vrut să se spânzure. Grinda de care s-a atârnat s-a rupt iar el și-a dat foc cu o petardă, pentru a termina cu viața

La 27.05.2021, ora 11:40, patrula de serviciu din cadrul SPR 10 Gura Humorului a fost sesizată prin intermediul 112 cu privire la faptul că a izbucnit un incendiu la anexa unei case din satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa.

La fața locului s-a deplasat și un echipaj din cadrul ISU Bucovina – G.I. Gura Humorului care a lichidat incendiul. Cu această ocazie a fost descoperit decedat într-una din încăperile imobilului un bărbat de 60 ani, proprietarul imobilului.

Întrucât persoana decedată prezenta leziuni deschise la nivelul feței, a fost solicitată echipa operativă din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciile Investigații Criminale și Criminalistic.

În urma investigării tehnico-științifice a locului faptei, împreună cu specialiști din cadrul I.S.U. Bucovina și a unui medic legist din cadrul S.M.L. Suceava, precum și a măsurilor investigative și de cercetare penală întreprinse a fost stabilită următoarea situație de fapt:

Persoana decedată locuia singură în aceeași curte cu fratele său și cu concubina acestuia.

De aproximativ doi ani bărbatul a început să prezinte tulburări psihice grave, nediagnosticate medical, fiind întreținut efectiv de părinți și de frați. După decesul părinților, starea acestuia s-a agravat, el susținând în repetate rânduri, față de restul familiei, că intenționează să se sinucidă și totodată să-și incendieze locuința. El consuma zilnic băuturi alcoolice, își depozita recipientele băuturilor în locuință, aceasta devenind un mediu insalubru.

La 27.05.a.c., jurul orei 11:40, concubina fratelui său a auzit zgomote puternice dinspre casa persoanei decedate, observând totodată și semne ale unui incendiu în anexa locuinței acestuia, motiv pentru care a apelat la 112.

Victima a fost găsită de pompieri pe patul din camera sa, prezentând leziuni incompatibile cu viața la nivelul feței, precum și urmele a două focare, în anexă și în camera în care a fost găsită. Bărbatul avea în jurul gâtului o funie.

Din cercetări  a reieșit faptul că acesta a încercat să se sinucidă prin spânzurare în anexa locuinței sale, incendiind-o în același timp. Întrucât cel mai probabil grinda de care a încercat să se spânzure a cedat și din cauza incendiului provocat, s-a refugiat în camera sa, provocându-și decesul cu ajutorul dispozitiv pirotehnic improvizat (gen petardă) – provocând aici un alt focar de incendiu.

Cadavrul bărbatului a fost depus la morga Spitalului Orășenesc Gura Humorului și sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „ucidere din culpă”, și „distrugerea din culpă”.

Please follow and like us:

One thought on “Poveste macabră la Capu Codrului: Un bărbatul a dat foc locuinței, după care să a vrut să se spânzure. Grinda de care s-a atârnat s-a rupt iar el și-a dat foc cu o petardă, pentru a termina cu viața

  • 29 mai 2021 la 9:03
    Legătură permanentă

    Bravo, faina poveste, superbe detalii, sper ca sunteti multumiti de ceea ce prezentati. Sunt ironic, evident, poate unii nu pricep…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.