Povestea fără sfârşit: alte 13000 de pachete cu țigări abandonate azi-noapte la Izvoarele Sucevei și Brodina

Azi dimineață polițiștii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliției de Frontieră Izvoarele Sucevei și Brodina, județul Suceava, au descoperit în apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu țigări.

Baxurile abandonate au fost transportate la sediile sectoarelor, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 13.660 pachete, în valoare de 160.300 lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și de trecere ilegală a frontierei de stat, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Având în vedere numeroasele informări, aproape zilnice, legate de colete cu țigări abandonate, avioane care parașutează țigări, drone care transportă ţigarete, maşini burduşite cu ţigări confiscate, cetăţeni depistaţi în cadrul acțiunilor pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona frontierelor, care însumate duc la cifre de ordinul sutelor de mii, chiar milioane de pachete confiscate, ar fi interesant, prin extraopolare, să calculăm câte pachete reuşeşsc să ajungă pe piaţa neagră. Şi o altă temă care ne dă de gândit este legată de numărul de “specialişti” care au ca ocupaţie de bază disciplina sportivă “contrabanda cu ţigări sub orice formă” sunt depistaţi şi sancţionaţi în cele din urmă. (Aşteptăm şi opiniile dumneavoastră)

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *