”Povestea Vorbei” de Paștele Catolic cu părintele Iosif Păuleț, decanul catolic de Bucovina și Ghervazen Longher, președintele Uniunii Polonezilor din România, la Televiziunea Intermedia Suceava

Emisiunea ”Povestea Vorbei” din această seară, găzduită de postul de televiziune regional Intermedia Suceava, realizată de Neculai Roșca de la Suceava smartpress,  adică subsemnatul, îi are oaspeți pe  părintelui Iosif Păuleț, decanul catolic de Bucovina precum și pe Ghervazen Longher, președintele Uniunii Polonezilor din România. Cu prilejul sărbătorii Paștelui Catolic, credincioșii de credință catolică și nu doar ei, primesc prin intermediul emisiunii mesajul părintelui Iosif Păuleț precum și pe cel al domnului  Ghervazen Longher.
Pentru credincioșii ortodocși, mâine va fi ziua Floriilor, intrarea Domnului Iisus Hristos în Ierusalim. Pentru credincioșii catolici la noapte se va sărbători Învierea Domnului. Prilej de bucurie pentru amândouă confesiuni creștine.

Tema emisiunii, ”Paștele, Sărbătoarea Învierii Domnului, a fost cu neputință de cuprins  în  mai puțin de un ceas, cât avem la dispoziție. Dar fiecare dintre credincioșii catolici sunt chemați să participe la Slujba de Înviere din această seară, Așa cum credincioșii ortodocși sunt chemați la Slujba de Înviere peste o săptămână. Iar confirmarea esenței credinței este același pentru fiecare dintre bisericile surori: ”Cristos a Înviat!” rostesc creștinii catolici, ”Hristos a Înviat” vor rosti, peste șapte zile, creștinii ortodocși. Mesajul este același.  

Programul de difuzare al emisiunii ”Povestea Vorbei” la Televiziunea Intermedia Suceava este: sâmbătă la ora 20.00, duminică la ora 15.00; luni, ora 24.00; marţi, ora 20.00; miercuri, ora 22.00; joi, ora 02.00, vineri ora 24.00.  Emisiunea poate fi vizionată și pe contul de facebook al Televiziunii Intermedia Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *