Prea mulți ”-ești” în spațiul public, întrebări retorice adresate primarului Lungu pe tema celor 400 de milioane de euro pentru Suceava, în 15 ani, din partea liderului PV Suceava, Dan Acibotăriță

Președintele Partidului Verde filiala Suceava, Dan Acibotăriță, a abordat în comunicatul săptămânal transmis redacțiilor, o temă locală, și una națională.

Cea din urmă se referă la faptul că s-a săturat de ”-ești” în spațiul public, referindu-se, printre alții la Mugur Isărescu și Traian Băsescu. Nu știm dacă este deranjat  cumva și de Eminescu fiindcă și el este în continuare în spațiul public, la 130 de ani de la moarte.

Prima temă, mai amplu dezbătută se referă însă la recentul raport făcut public de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, la 15 ani de când conduce destinele municipiului reședință de județ:

”Noi, verzii suceveni am observat că dl. Primar Ion Lungu s-a lăudat că în ultimii 15 ani municipiul Suceava a beneficiat de 400 de milioane de de euro. O asemenea sumă investită în orice colț a lumii s-ar vedea, ar lăsa urme, dar la noi, în municipiul Suceava, să mă ierte Bunul Dumnezeu, nu am văzut lucruri spectaculoase realizate în ultimii 15 ani de zile. Ba din contră, se pare că 400 de milioane s-au băgat pentru a crea probleme. S-au schimbat țevile de alimentare cu apă rece a orașului, unele erau de pe timpul guvernării austriece, iar apa se păstra rece vară și călduță iarna. Cele înlocuite oferă sucevenilor o apă caldă, numai bună să-ți clătești gurița, cât despre consum, te lași păgubaș, nu că ar fi de-o calitate inferioară, dar gustul te ferește. S-a schimbat vechea canalizare, în unele segmente din oraș tot din timpul austriecilor era. Cea nouă, ne face bucuria că la orice ploaie mai puternică orașul Suceava să semene cu Veneția, lucrul nemaiîntâlnit înainte de guvernarea Lungu, iar despre stația de epurare, de când a fost modernizată, Suceava are parte vara de un miros neplăcut, este drept nu-l poți cuantifica pe hârtie, dar îl simți până în măduva oaselor.

Ce a mai făcut super-interesant dl.Ion Lungu? Avem o parcare mega cosmică construită pe locul unde pe vremuri era un părculeț plin de verdeață și flori. Te simțeai minunat când admirai frumusețea trandafirilor, așezat liniștit pe o băncuță. Astăzi avem parte de tone de betoane, acoperit cu un granit crăpat, ciunțit, numai bun de aruncat. Toate acestea sunt cuantificate ca parte din investiții de 400 milioane de euro”, este conținutul analizei făcute de Dan Acibotăriță și făcut de asemenea public.

Please follow and like us:

Un comentariu la „Prea mulți ”-ești” în spațiul public, întrebări retorice adresate primarului Lungu pe tema celor 400 de milioane de euro pentru Suceava, în 15 ani, din partea liderului PV Suceava, Dan Acibotăriță

  • 5 iulie 2019 la 3:58
    Permalink

    Tot din banii astia “s-a dezvoltat” si piata en-gros care este sub orice critica a conditiilor create, dar probabil presa uita sa mai treaca pe acolo.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *