Predare de ștafetă a Veteranilor ”Invictus”, în fața Palatului Administrativ din Suceava

Ștafeta Veteranilor ”Invictus” a ajuns în după amiaza acestei zile la Suceava și au fost întâmpinați de prefectul județului  Suceava, Mirela Adomnicăi, de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, de președintele Asociației Veteranilor de Război, Dumitru Davidel, cadre militare în rezervă și în retragere membri ai Asociației “Cultul Eroilor” Suceava, oficialități județene și municipale, suceveni interesați de eveniment.

Festivitatea s-a desfășurat  cu sprijinul unor efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean “Bogdan Vodă” Suceava, Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Bucovina” Suceava și ai Centrului Militar Județean.
Ştafeta Veteranilor este un eveniment aflat la cea de-a V-a ediție, organizat de Grupul voluntarilor Invictus România, dedicat Zilei Armatei Române şi Centenarului Marii Uniri. Este un proiect susţinut de Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne.
În scopul promovării valorilor naţionale şi a respectului faţă de veteranii şi eroii României, aproape 200 de alergători şi biciclişti aleargă pe o distanţă de peste 3000 km, oprindu-se în fiecare reședință de județ. Ștafeta se desfăşoară până în 25 octombrie 2018, dată la care participanții se vor întâlni la Carei.
Acțiunea presupune purtarea unei ştafete, reprezentată de către o culoare a drapelului tricolor (albastru, galben şi roşu).

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *