Prefectul Alexandru Moldovan cere realizarea unui plan anticovid în județ. Instituțiile cu atribuții în gestionarea pandemiei vor răspunde solicitării coordonatorului medical pe județ, dr. Alexandru Calancea, managerul Spitalului Județean

Instituția Prefectului a anunțat că, în cadrul ședinței zilnice de analiză a situației epidemiologice la nivelul județului Suceava, la care au participat managerii spitalelor din județ, conducerea Direcției de Sănătate Publice Suceava, Serviciul Județean de Ambulanță Suceava, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava și ai Consiliului Județean Suceava, prefectul județului, Alexandru Moldovan, a solicitat o abordare unitară, un comandament unic și adoptarea de măsuri predictibile legate de gestionarea unităților medicale din județ, funcție de evoluția epidemiologică.

În acest sens, a solicitat ca toate instituțiile cu atribuții în gestionarea pandemiei să analizeze și să răspundă solicitării coordonatorului medical la nivel județean, doctorul Alexandru Calancea, managerul Spitalului Județean de Urgență Suceava, solicitare pe care acesta a făcut-o încă din data de 14.10.2021.

Luând în considerare scenariile de evoluție ale pandemiei, noua organizare medicală județeană, odată cu transformarea Spitalului Municipal Rădăuți în spital Covid, motivat de măsurile solicitate de către coordonatorul medical județean, prefectul Alexandru Moldovan a subliniat necesitatea transpunerii de urgență, în proceduri concrete, avizate prealabil de către Direcția de Sănătate Publică Suceava și care să fie aplicate și respectate la nivel județean.

Acestea vizează realizarea și aprobarea în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a unui plan etapizat care să răspundă oricărei evoluții pandemice și să asigure tratarea patologiei Covid și non-Covid.

În același timp, s-a reținut că este nevoie de o nouă abordare pentru accelerarea campaniei de vaccinare voluntară a populației, mai ales în zonele rurale.

În opinia doctorului Dana Costea, ar fi de dorit ca la nivelul județului să se vaccineze zilnic cel puțin 2000 de persoane, fapt care ar permite ca sărbătorile de la sfârșitul anului să se desfășoare într-un cadru cât mai apropiat de cel normal.

Pentru o corelare a eforturilor pentru susținerea în mod eficient a campaniei de informare și de vaccinare voluntară, miercuri 27 octombrie, orele 12.00, va avea loc în sistem videoconferință o ședință de lucru cu primarii celor 114 unități administrativ-teritoriale din județ, la care vor participa managerul Spitalului Județean de Urgență Suceava, dr. Alexandru Calancea, directorul Direcției de Sănătate Publică Suceava, Olivia Vlad și doctorul Dana Costea care vor prezenta situația covid de la nivelul județului.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *