Prefectul Alexandru Moldovan despre protestul antivacciniștilor: un afront la adresa marii majorități a cetățenilor și a cadrelor medicale care au depus eforturi susținute de la debutul pandemiei

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a transmis un mesaj adresat cetățenilor din județ, în care își manifestă dezaprobarea faâă de nerespectarea de către manifestații antivacciniști și antimăsuri de protercție contra covid, adunați ieri după amiază în centrul Sucevei. Pe de altă parte, el apreciază modul echilibrat în care au acționat jandarmii.

Prezentăm în cele ce urmează conținutul mesajului transmis de prefectul Alexandru Moldovan:

 

”Așa cum bine știți, săptămâna trecută au avut loc o serie de acțiuni de protest în localități din județul nostru, ultima și cea mai de amploare desfășurându-se duminică, 14 noiembrie, în centrul municipiului Suceava.

Având în vedere situația sistemului medical județean, actualul context epidemiologic la nivel național și județean, luând în considerare prerogativele constituționale ale funcției de prefect, doresc să supun atenției dumneavoastră câteva precizări.

  1. Orice cetățean al României are garantat prin Constituție o serie de drepturi fundamentale, inclusiv cele de a se adresa instituțiilor statului cu solicitări și petiții sau de a manifesta în cadru organizat pentru susținerea unor revendicări.

 Pe de altă parte, aceeași lege fundamentală la care ar trebui să ne raportăm permanent, instituie și obligația oricăruia dintre noi, de a respecta legile în vigoare.

 A fost evident pentru noi toți că în desfășurarea manifestației de ieri, din centrul municipiului Suceava, au fost încălcate flagrant, cu bună știință și ostentativ, măsuri elementare de protecție instituite în perioada de alertă: portul măștii de protecție inclusiv în spații deschise, distanțare fizică, limitarea numărului maxim de participanți la 100 de persoane.

Sunt măsuri pe care organizatorii, prin avizele obținute, și le-au asumat, dar le-au ignorat total.

Ne delimităm total de o asemenea abordare, care poate fi privită și ca un afront la adresa marii majorități a cetățenilor care au ales să respecte măsurile de protecție instituite, la cadrele medicale care au depus eforturi susținute de la debutul pandemiei.

 

  1. În altă ordine de idei, au apărut în spațiul public aprecieri cu privire la modul în care instituțiile statului și-au îndeplinit atribuțiile.

Doresc să exprim totala mea apreciere pentru modul echilibrat în care a acționat jandarmeria, fără a se lăsa antrenată într-o serie de provocări.

Inspectoratul județean de jandarmi Suceava, cât și celelalte structuri ale MAI, vor comunica opiniei publice în imediata perioadă acțiunile si măsurile pe care le-au întreprins în conformitate cu atribuțiile conferite de lege.

În încheiere, fac un apel la calm, înțelegere și echilibru, dublate de aplecarea spre informare corectă, din surse medicale, asupra tututror aspectelor care țin de pandemie.

Este nevoie de solidaritate mai mult ca oricând, pentru a construi punți între comunități și a reveni la o viață normală. ”

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *