Prefectul Alexandru Moldovan, neplăcut surprins de neprezentarea candidaților programați la examenul pentru permis auto, după ce a adus la Suceava examinatori din toată țara

Prefectura Suceava a anunțat că în data de 23.05.2022, comisiile de examinare alcătuite din lucrători din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, la care s-au adăugat examinatori detașați din cadrul altor servicii similare din țară, au susținut  examinarea la proba practică pentru categoriile și subcategoriile B, C, și D, situația prezentându-se astfel:

Categoriile B, BE:  Persoane programate total: 158 (Examinați 123, Admiși 88, Respinși 35, Neprezentați 35);  Promovabilitate: 71,54%.

Categoriile C, CE: Persoane programate total:  20 (Examinați 14, Admiși 13, Respinși 1, Neprezentați 6);  Promovabilitate: 92,85% .

Categoriile D, DE: Persoane programate total:  4 (Examinați 1, Admiși 1, Respinși 0, Neprezentați 3);  Promovabilitate: 100%

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan a constatat că sunt foarte mulți candidați programați și care nu s-au prezentat la examen:

” Văzând rezultatele activității de examinare desfășurate în ziua precedentă, am rămas neplăcut surprins de numărul mare al candidaților programați și neprezentați, 44, situația fiind cu atât mai neplăcută dacă ne raportăm la cei 67 candidați absenți pe parcursul întregii săptămâni care a trecut.

Fac din nou apel atât la candidați, cât și la reprezentanții școlilor de șoferi, să manifeste responsabilitate și totală disponibilitate, astfel încât să fie posibilă examinarea în următoarea perioadă a unui număr cât mai mare de persoane. Detașarea unui număr atât de mare de examinatori care să vină în sprijinul celor de la serviciul comunitar de permise din Suceava este o măsură excepțională adoptată de conducerea Ministerului Afacerilor Interne. Dar, fiind o măsură cu caracter excepțional, nu știm dacă, sau când se va repeta. Prin urmare, suntem în fața unei oportunități și solicit tuturor factorilor implicați să nu o irosească.”

În cursul zilei de astăzi, urmare a analizei susținute împreună cu conducerea S.P.C.R.P.C.Î.V. Suceava, prefectul Alexandru Moldovan a dispus o serie de măsuri menite a îmbunătăți situația existentă din punct de vedere al asigurării resursei umane:

Trei agenți de poliție, care în prezent desfășoară activități pe linie de înmatriculări, vor urma procedurile în vederea reînnoirii atestatului de examinator, astfel încât să poată desfășura, la nevoie, activități în cadrul comisiilor de examinare la proba practică; Va fi demarată procedura de ocupare a unei funcții vacante de ofițer în cadrul structurii Compartimentului Înmatriculare Evidență Vehicule Rutiere.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other