Prefectul Alexandru Moldovan și șeful ISU, colonel Costică Ghiață în drum spre Putna, după ruperea de nori din această dimineață. Apa Sucevei la Vicov (video Viorel Ghiațău)

Precum am anunțat, în această dimineață o rupere de nori s-a produs deasupra comunei Putna iar localitatea a fost în bună parte inundată de apa care a coborât vijelios de pe versanți. Strada principală din Putna, de la Mănăstire la vale s-a transformat în doar câteva minute într-un adevărat fluviu. Zeci de curți, gospodării și grădini au fost inundate. Au intervenit pompierii locali dar și pompierii militari ai ISU Suceava cu motopompe, pentru evacuare apei.

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan și inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de urgență ”Bucovina” Suceava au plecat către Putna pentru a evalua situația la fața locului  dar și din localitățile învecinate.  Râul Suceava a ieșit din matcă în zona podului dintre Vicovu de Jos și Vicovu de Sus.  În orele următoare  se prefigurează o creștere și mai mare a debitului  acestui râu în aval, inclusiv în municipiul Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *