Prefectura prezintă scenariile în care va funcționa învățământul preuniversitar din 8 februarie, varianta finală publicată de ministerele Educației și Sănătății în Monitorul Oficial

Instituția Prefectului – județul Suceava a transmis un comunicat de presă prin care a anunțat că azi a fost publicat în Monitorul Oficial  Ordinul comun (nr. 3.235/93 din 4 februarie 2021) al ministrului Educației și ministrului Sănătății pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Procedura reglementată prin ordinul amintit este următoarea: Consiliile de administrație ale școlilor propun scenariul de funcționare în funcție de incidență și îl transmit I.S.J. Suceava și D.S.P. Suceava, spre avizare.

I.S.J. Suceava centralizează scenariile tuturor școlilor și le supune analizei și aprobării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava, care va emite săptămânal o hotărâre privind scenariile din toate școlile din județul Suceava.

Prefectul județului a convocat C.J.S.U. Suceava pentru data de 6 februarie, ora 12, la sediul Palatului Administrativ, pentru a fi adoptată o hotărâre prin care se vor institui scenariile pentru fiecare școală în următoarea săptămână.

Sunt trei scenarii de lucru în funcție de incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de Covid-19 din localitate:

Scenariul 1 – Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori: Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariul 2 – Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1.000, dar mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori:

  1. a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor protecție
  2. b) Participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Scenariul 3 – Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori:

  1. a) Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar.
  2. b) Participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Se reamintește că incidențele pentru fiecare localitate din județul Suceava pot fi găsite pe pagina de internet a Instituției Prefectului județului Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *