Mopan Suceava
Actualitate

Prefectura Suceava a tăiat două zile de muncă din cinci, la membrii secțiilor de votare. Viceprimarul PNL al Sucevei, Lucian Harșovschi avertizează că ”mesajul va ajunge unde trebuie”

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, vicepreședinte al PNL Suceava, membru în Biroul Electoral Județean, a transmis un mesaj privitor la  primul tur al alegerilor prezidențiale desfășurate la Suceava și la modul în care sunt tratați membrii secțiilor de votare de către Prefectura Suceava.

Lucian Harșovschi a transmis pe contul său de facebook că membrii secțiilor de votare au fost pontați pentru numai 3 zile de muncă, în loc de 5, așa cum s-a stabilit prin lege.

”A trecut primul tur al alegerilor prezidențiale, iar rezultatul este deja cunoscut de toată lumea. Pentru a fi centralizat cu celeritate și cu acuratețe maximă, acest rezultat implică munca a zeci/sute sau chiar mii de oameni la nivel județean. Printre aceștia se numără și persoanele care au participat în secțiile de votare, în calitate de președinți/locțiitori sau simpli membri. Ei sunt cei care asigură democrația acestor alegeri și totodată, pentru efortul lor, sunt remunerați. Preocuparea mea privitoare la aceste alegeri este ca acestea să se desfășoare în condiții de totală corectitudine, legalitate și neutralitate.

Ceea ce s-a întâmplat la Suceava zilele acestea este ceva de speriat, ca să nu spun total ilegal!! Mai exact, 3913 membri ai secțiilor de votare (559 secții x 7 membri) au fost pontați de președinții secțiilor pentru 5 zile de muncă, conform actelor depuse la Prefectura Suceava și, surpriză, de aici au fost remunerați doar pentru 3 zile (legea prevede un pontaj de maximum 5 zile pentru primul tur și maximum 3 zile pentru turul 2),
Este inadmisibilă această situație!
Cei 3913 membri din secțiile de votare trebuie remunerați corect, conform pontajului întocmit de președintele secției de votare și să primească 460 de lei în loc de 280 lei, așa cum a decis Prefectura Suceava!” a transmis viceprimarul Lucian Harșovschi, care a adăugat că are toată încrederea că mesajul său va ajunge unde trebuie.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *