Mopan Suceava
Actualitate

Prefectura Suceava, jurnal umanitar la zi: 544.000 de lei donați către Crucea Roșie; volunari – translatori de la USV; Volunteer For Life” – toalete ecologice pentru refugiați cu dizabilități la Siret

Instituția Prefectului – Județul Suceava a realizat astăzi, printr-un comunicat de presă, un gen de jurnal al activităților umanitare desfășurate în județ pentru sprijinirea refugiaților veniți din Ucraina. Putem presupune că acest jurnal al gesturilor umanitare făcute de suceveni,  va fi actualizat zilnic:

Până la data de 15 martie a.c., în contul deschis de Societatea de Cruce Roșie  – Filiala Suceava, urmare a parteneriatului cu Instituția Prefectului – Județul Suceava a fost depusă suma de 544.993 lei. Fondurile astfel obținute din donații sunt utilizate de către Societatea de Cruce Roșie în vederea achiziționării materialelor necesare acordării asistenței umanitare pentru Ucraina, funcție de nevoile identificate la un moment dat.

Având în vedere faptul că la nivelul Universității Ștefan cel Mare” din Suceava a fost înființat Centrul de ajutor și consiliere pentru refugiați, cu scopul de oferi sprijin prin voluntarii săi persoanelor refugiate din Ucraina, Instituția Prefectului a solicitat sprijinul instituției de învățământ prin repartizarea a 10 voluntari care să poată asigura în regim de permanență activități de asistență, consiliere, îndrumare și traducere (limba ucraineană/rusă/engleză) în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, precum și a unui număr de 10 voluntari care să sprijine activitatea ONG-urilor prezente, a autorităților publice și a personalului ISU, SMURD, prin oferirea de mese calde, apă, ceai și materiale de strictă necesitate. Conducerea universității a dat curs solicitării, urmând ca în perioada imediat următoare să fie definitivate aspectele organizatorice ale participării celor 20 de voluntari la acțiunile de asistență umanitară din PTF Siret.

Asociația ”Volunteer For Life”, al cărei scop principal este intervenția în situații de urgență pentru protejarea și salvarea de vieți omenești, pe plan intern și internațional, îmbunătățirea calității vieții și integrarea în societate a persoanelor defavorizate, și – a manifestat intenția, prin președintele Ionuț Ursu, de a asigura dotarea PTF Siret și a taberelor de cazare provizorie pentru refugiați cu toalete ecologice adaptate pentru nevoile persoanelor cu dizabilități, având în vedere că acest aspect nu a fost soluționat până la acest moment. Mulțumim Ionuț Ursu pentru implicare și ajutor!

Prefectul județului dă asigurări că toate instituțiile implicate în gestionarea acestei situații de criză umanitară sunt în legătură permanentă și desfășoară activități în mod integrat și coordonat, în strânsă colaborare cu societatea civilă. Implicarea în acest efort a societății civile este esențială, orice ajutor, orice contribuție a voluntarilor este de apreciat!

Pentru donații în bani, rugăm doritorii să depună în contul deschis de Societatea de Cruce Roșie  – Filiala Suceava:

  • CUI 4244520
  • IBAN: RO21RNCB0244020411980024 (campanie ajutor refugiați Ucraina)

Pentru donații de produse alimentare, bunuri de larg consum sau de igienă personală, rugăm doritorii să se adreseze către:

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Bucovina” al județului Suceava – Direcția Logistică: telefon de contact: 0758-232029

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *