Pregătiri în județul Suceava în perspectiva unui aflux de refugiați din Ucraina. Declarație a prefectului Alexandru Moldovan

Prefectul județului Suceava Alexandru Moldovan a transmis astăzi prima declarație de presă oficială legată de acutizarea situației de la granița ruso-ucraineană, în perspectiva unui aflux de refugiați ce ar putea veni din Ucraina:

”În conformitate cu planul întocmit la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pe plan local a fost realizată identificarea unor posibile locuri de amplasare a taberei mobile care este în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava. Colegii de la ISU m-au asigurat că echipamentele (corturi, paturi, perne, pături, cearșafuri, surse de curent electric, tot ce permite cazarea temporară a unor cetățeni) pot fi amplasate în teren în maxim 12 ore. De asemenea, au fost identificate și alte spații de cazare, astfel încât să fim în măsură a gestiona un eventual aflux de refugiați din țara vecină, pe teritoriul județului. Aceste spații de cazare, verificate în prealabil de personalul din cadrul ISU, vor fi puse la dispoziție fie de autoritățile publice locale, fie de operatori din turism, îndeplinind condițiile minime în vederea cazării refugiaților.

În același timp, analiza efectuată împreună cu structurile implicate în gestionarea unui eventual aflux de refugiați a avut în vedere și asigurarea atât a asistenței medicale, cât și a celei psihologice ce trebuie acordată acestor persoane, luând în considerare traumele emoționale la care sunt supuse.

Este evident că nu ne dorim să fim puși în situația de a pune în practică planurile pe care le avem, ne dorim ca situația din țara vecină să revină la normal, dar la nevoie, vom face tot ceea ce este necesar astfel încât refugiații care vor solicita ajutor pe teritoriul țării noastre să-l și primească.

Funcție de evoluția situației, vom comunica prin intermediul dvs. informațiile de interes pentru opinia publică” a declarat prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.