Pregătiri pentru începerea noului an școlar în municipiul Suceava. Investiții în școli de 17 milioane de euro. Decariștii de la BAC și Evaluare Națională vor primi premiile pe 25 august

Primarul municipiului Suceava, Ioan Lungu, a anunțat că se pregătește de deschiderea noului an școlar în unitățile de învățământ din municipiu. El a arătat că valoare proiectelor în curs de derulare la școlile din oraș se ridică la peste 17 milioane de euro.

Ion Lungu a spus de asemenea că în ședința de consiliu local de la sfârșitul lunii vor fi oferite premiile pentru elevii care au obținut nota 10 la examenul de bacalaureat  și la evaluarea națională, conform hotărârii Consiliului Local Suceava din luna iulie.

”Educația este pilonul de bază al dezvoltării oricărei comunități.

De aceea învățământul a fost și este o prioritate în bugetul municipalității.

Avem proiecte în derulare pentru școli în valoare peste 17 milioane euro.

Pregătim deschiderea noului an școlar, vizitând unitățile scolare pentru a vedea stadiul de pregătire în acest sens:

-Am vizitat Colegiul Național Mihai Eminescu, Colegiul Național “Petru Rareș”, Colegiul tehnic “Petru Mușat”;

-Am finalizat în acest an grădinița din zona centrală Dobrogeanu Gherea;

-În urma comandamentului care a avut la sediul primăriei, cu factorii implicați, s-a stabilit că lucrările vor fi terminate în luna noiembrie, la grădinița cu program prelungit de la Colegiul Național “Mihai Eminescu”;

-Este în execuție grădinița din curtea școlii generale nr.7 de la Ițcani;

-S-au semnat contractele de finanțare pentru creșterea eficienței energetice,in valoare de 42.543.818 lei(aprox.8.500.000 euro) la următoarele școli:

-Școala gimnazială nr.9;

-Școala gimnazială nr.3;

-Școala gimnazială nr.7 Ițcani;

-Colegiul Național Petru Rareș-cantină internat. De asemenea am mai depus proiecte pe eficiență energetică pe PNRR la următoarele școli: Școala gimnazială nr.5, Școala gimnazială nr.6, Școala gimnazială nr. 8 și Colegiul Național “Mihai Eminescu”

-Au fost finalizate în acest an lucrările la Colegiul Național.”Petru Mușat”, de modernizare a clădirilor pentru învățământul dual, sunt în curs de finalizare lucrările de modernizare a clădirilor și microfabricii de la Colegiul Tehnic Industrie Alimentară, pregătirea lor pentru învățământ dual.

Totodată sunt în lucru documentațiie pentru finanțare europeană, pentru alte două unități de învățământ tehnic și pregătirea lor pentru învățământ dual respectiv Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza” și Colegiul Tehnic “Samuil Isopescu”.

-Se lucrează la documentațiile pentru încă 2 grădinițe noi cu program prelungit în cartierul Obcini și în curtea Școlii gimnaziale nr.1 Suceava.

-Au fost aprobate în acest an două noi creșe mari în Suceava, în Dealul Mănăstirii -Burdujeni la care a fost semnat contractul de execuție și a doua în zona Cetății de Scaun.

Ne dorim ca și în anul școlar care debutează pe data 5 septembrie să avem în continuare performanțe în domeniul educației la nivelul orașului nostru.

În ședința de Consiliu local de la sfârșitul lunii vor primi premiile elevii care au obținut nota 10 la bacalaureat și la examenul de capacitate, conform hotărârii Consiliului local din luna iulie”, a transmis primarul Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *