Pregătiri pentru sărbătorile de iarnă, la Rădăuți

Într-o conferință de presă, primarul Rădăuțiului, Nistor Tătar a anunțat că Primăria municipiului pe care îl administrează a început pregătirile pentru Sărbătorile de Iarnă. Astfel, lucrările de montare a instalațiilor luminoase au început încă de săptămâna trecută. Primele instalații au fost montate pe rețelele stradale principale; s-a început cu strada Bogdan Vodă, unde au fost montate 24 de instalații luminoase și Calea Bucovinei –  16 instalații, urmând a se continua cu celelalte străzi, parcuri și alei.

Arterele principale, intersecțiile și parcurile vor fi iluminate cu sute de luminițe, beculețe și peste 165 de ornamente specifice, care vor da viață orașului în toată perioada sărbătorilor de iarnă. Brăduți ornamentali vor fi amplasați în parcuri și sensuri giratorii, o cupolă luminoasă va fi montată la statuia lui Bogdan – Vodă, șiruri luminoase vor colora aleea principală a parcului central, alături de fântâna arteziană iluminată festiv. 

Ca element de noutate, anul acesta au fost achiziționate și urmează a fi amplasate 10 căsuțe festive, care vor fi puse la dispoziția celor mici, cât și pentru comercializarea de produse specifice sărbătorilor de iarnă.

Iluminatul festiv va fi pus în funcțiune duminică, 1 decembrie, de ziua Națională a României.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *