Prejudiciu de jumătate de milion de euro în urma incendiului de ieri, de la hala de producție a firmei Androcosmin Lemn din Dorna Arini

Precum am anunțat cu o zi în urmă, ieri dimineață, pe la ora 05:19, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin 112 despre faptul că pe raza localităţii Dorna Arini, în locul numit Călinești, are loc un incendiu la o hală.

Concomitent, la hala de debitare/prelucrare material lemnos aparținând S.C. Androcosmin Lemn SRL, unde a  izbucnit incendiul  au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei. Focul a mistuit în totalitate hala de debitare/prelucrare material lemnos în suprafață de 600 metri pătrați și au mai fost afectate un utilaj tip volă, un utilaj de prelucrare material lemnos tip multilamă, trei banzice simple și un banzic automat, un utilaj cu patru fețe buncăr evacuare rumeguș, un circular, două pendule mari de îndreptat, un banzic vertical pentru tâmplărie și alte scule (drujbe, bormașini, aparat automat de ascuțit pânze de banzic, aparat de ascuțit pânze de circular, redresor, aparat de sudură, generator și compresor).

De asemenea, a fost afectată parțial clădirea în suprafață de 80 metri pătrați cu destinație de grup administrativ, birouri și locuință, dispusă în capătul halei, pe latura de est și a fost distrusă parțial o semiremorcă parcată în apropiere. Au fost distruse în totalitate o rulotă și un banzic tip panglică aflate lângă hală.

Pompierii militari, care au reușit să stingă focul ieri ăn jurul orei 11.00, au constatat că sursa de aprindere a fost „efectul termic al curentului electric”. 

Valoarea prejudiciului a fost estimată 500.000 euro dar nu au fost victime omenești.

S-a  întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „distrugere din culpă”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *