Mopan Suceava
Politica

Premieră la Suceava: Partidul Social Democrat și-a prezentat candidații într-o conferință de presă online. PSD nu și-a dorit alegeri acum dar este convins că le va câștiga. Target-ul PSD la Suceava: 4 deputați și 2 senatori

În premieră la Suceava, organizația județeană a Partidului Social Democrat a organizat o conferință de presă online în care au fost prezentați candidații pentru posturile de senatori și deputați în noua legislatură 2020 – 2024. Au fost câteva probleme tehnice dar, până la urmă, toată lumea învață din mers acum la vreme de pandemie și mesajul candidaților social democrați a reușit să ajungă în cele din urmă la destinatari: electoratul sucevean.

În deschidere a luat cuvântul președintele Organizației județene Suceava a PSD, senatorul Ioan Stan, care a prezentat câteva considerații înainte de prezentarea efectivă a candidaților:

”Pe data de 6 decembrie ne vom prezenta în fața alegătorilor pregătiți, deși am cerut anterior amânarea acestor alegeri. Vreau să îi mulțumesc domnului secretar general Eugen Bejenariu care este director de campanie, fiind secondat de doamna Mirela Adomnicăi. Campania electorală ne va oferi prilejul de a rememora realizările Partidului Social Democrat pe care le-a avut la guvernare. Suntem partidul care a realizat creșterea salariilor și a pensiilor, atât în administrația publică cât și pentru alte categorii sociale. Am votat creșterea cu 40% a pensiilor. PNL și PMP au propus să se scadă cu 20% ceea ce era prevăzut în lege. Cât am fost la guvernare am generat în permanență o creștere economică fiind în permanență pe podium din acest punct de vedere la nivelul Uniunii Europene. Am generat o bunăstare a mediului de afaceri. Campania electorală ne va da prilejul de a aduce la cunoștința cetățenilor noul program de guvernare al Partidului Social Democrat, care asigură o siguranță a zile de mâine. În plan economic vom asigura o situație bună pentru companiile românești, dar și o sprijinire a companiilor străine. Avem soluții pentru Agricultură, ne-am ținut de cuvânt în ceea ce privește pensiile pentru agricultori.

Ne-am propus  ca pe lista de candidați să fie colegi cu experiență parlamentară îndelungată dar și colegi mai tineri care nu au o experiență politică  dar care au un entuziasm deosebit și care să fie loiali partidului. În desemnarea candidaților s-a ținut cont de anumite criterii prezentate inclusiv de președintele Consiliului Național. În unele județe, am ținut cont de parteneriate politice, mai ales cu PDU – PL. Ce am făcut până acum am ținut cont de parcursul partidului” a spus senatorul social democrat Ioan Stan.

Directorul de campanie al PSD Suceava deputatul Eugen Bejenariu a prezentat lista de candidați de la Camera Deputaților la începutul unei campanii electorale care nu seamănă cu cele dinainte și care va avea o serie de particularități. În mod special, comunicarea se va face cu alegătorii prin intermediul Mass Media și a rețelelor sociale, online iar toți candidații vor fi comunicatori.

Dânsul fiind primul pe listă, a anunțat numele tuturor candidaților de pe lista PSD  pentru Camera Deputaților în județul Suceava: Eugen Bejinariu, Mirela Elena Adomnicăi,  Vlad Popescu  și de liderul tinerilor social democrați, George Șoldan. Lista este completată de Larisa Blănari, Tiberiu Marius Brădățan, Adelina-Mihaela Paiu, Doinița-Nela Cocriș, Constantin-Alin Mateiciuc, Stelian Simeria, Aleodor-Claudiu Saviuc, Romeo-Gheorghe Galan și Cătălin Fediuc. Fiecare dintre aceștia au transmis câte un mesaj în care și-au  prezentat activitatea de până acum cu care se prezintă în fața alegătorilor pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

La Senat, lista este deschisă de președintele Organizației Județene a PSD Suceava, actualul senator Ioan Stan, acesta fiind urmat de secretarul executiv al organizației Ioan Cristian Șologon și de Gabriela Mihai, actual consilier județean și director al Școlii Generale nr. 1 din Suceava. Lista este completată de Gabriel Costache, Cristian Macsim și Cezar Ioja. Fiecare dintre cei prezenți s-au prezentat, discuțiile ulterioare cu jurnaliștii fiind purtate în principal în legătură cu candidatura surprinzătoare la Suceava a lui Vlad Popescu, recomandat de PDU – PL, fiul mai cunoscutului Cristian Popescu – Piedone, revenit ca primar de sector în București și despre care senatorul Ioan Stan, președintele Organizației județene a PSD a declarat că l-a verificat și crede că este om de încredere.

Senatorul Ioan Stan are de asemenea credința că PSD va obține în județul Suceava 4 mandate de deputat și va lupta pentru un al doilea mandat de senator.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *