Premierul Florin Cîțu a dat asigurări că Autostrada Moldovei A7 va fi terminată în 2026. Porțiunea Pașcani Siret, chiar mai repede, fiindcă ”este mai ușor de construit”

Primul ministru Florin Cîțu a confirmat astăzi, la Gura Humorului că s-a stabilit varianta finală pentru autostrada MoldoveiA7, care își va continua traseul de la Pașcani prin județul Suceava, până la Siret (foto: Hotnews). Mai mult, el a estimat că lucrările la această autostradă, care va pleca de la Ploiești și va trece prin Buzău, Focșani, Bacău, Pașcani, Suceava până la Siret vor fi terminate în anul 2026, porțiunea Pașcani – Siret chiar mai repede, pentru că este mai ușor de construit.

„Avem varianta finală pentru autostrada 7 Paşcani – Suceava – Siret” a declarat premierul Cîțu care a precizat că șoseaua de mare viteză va fi autostradă, și nu drum expres. „Vom avea indicatori economici care vor arăta că trebuie să fie autostradă. Le-am cerut şi consultanţilor, până la finalul anului vom avea şi studii de fezabilitate pentru această porţiune. Vom avea indicatori economici care vor arăta că trebuie să fie autostradă, asta a fost discuţia. Înţeleg de la consultanţi că se va trece de la drumul expres la autostradă pentru Paşcani-Siret. Pentru finanțare, se va merge pe fonduri europene pentru această porţiune. Prima parte, până la Paşcani sunt în PNRR, tot pe fonduri europene. Eu zic că vestea cea mai bună este că avem varianta finală, avem studiul de fezabilitate până la finalul anului şi voi avea şi indicatorii tehnico-economici care să transforme drumul expres în autostrada”, a declarat Florin Cîțu.

 „Până în 2026 va fi gata autostrada. Paşcani-Siret vă spun că o să fie mai repede. Vă spun că este mai uşor. Paşcani-Siret pare să fie mai uşor de construit”, a mai spus primul ministru în conferința de presă de astăzi.

Reamintim că acum o zi , președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a anunțat că a fost stabilit traseul final al Autostrăzii A7 pe teritoriul județului Suceava.

Acest traseu final al autostrăzii A7 va trece prin apropierea localităților Dolhasca și Liteni, apoi printre Suceava și Salcea, cu un nod de descărcare către Aeroportul Ștefan cel Mare și municipiul Suceava. Autostrada va continua apoi ocolind municipiul Suceava la Nord-Est și Nord, cu un nod la intersecția cu DN 29A, pentru direcția Dorohoi, după care va trece prin zona cartierului Ițcani, continuând pe raza comelor Mitocu Dragomirnei, Pătrăuți, Dărmănești, apoi prin zona orașului Milișăuți, în paralel cu DN 2, după care va traversa localitățile Grănicești, Șerbăuți, Calafindești, Mușenița și Siret.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *