Premiul I obținut de primăria municipiului Suceava în concursul ”Orașul durabil” organizat de Ambasada Franței în România

Primarul Ion Lungu a anunțat astăzi în conferință de presă că  municipiul Suceava a primit din partea Ambasadei Franței în România  premiul întîi,  oferit în cadrul concursului ”Orașul Durabil”, pentru proiectul  ”SUCEAVA-ELECTROMOBILITATE PENTRU UN ORAȘ VERDE”, Suceava fiind marele câștigător în competiția organizată de Ambasada Republicii Franceze, pentru categoria municipii. Orașul Cugir, din județul Alba, a fost desemnat câștigătorul concursului la categoria orașe.

Deși acest premiu nu include recompense materiale, constituie pentru municipiul Suceava un punct important pe cartea de vizită, o recunoaștere folositoare pentru  demersurile pe care municipalitatea le întreprinde pentru obținerea de finanțări europene pentru propriile proiecte.

Premiul a fost ridicat la Ambasada Franței din București de către consilierul primarului Ion Lungu, profesorul Ovidiu Milici.

De altfel Ovidiu Milici a transmis un mesaj pe pagina sa de facebook pe care îl redăm partial în cele ce urmează:

”Concursul ” Orașul Durabil”, organizat de Ambasada Franței în România, în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România, Business France și asociațiile reprezentative ale autorităților locale din România, are ca scop promovarea inițiativelor autorităților locale din România care se înscriu într-un proces de dezvoltare durabilă și de tranziție ecologică.

Un juriu independent format din cadre universitare și reprezentanți ai Ambasadei Franței în România, au declarat marele câștigător al concursului din acest an la categoria ” Județe și Municipii”, proiectul nostru ”SUCEAVA-ELECTROMOBILITATE PENTRU UN ORAȘ VERDE”.

Din toate cele 23 de Consilii Județene  și orașe mari precum Iași, Galați, Sectoarele 4 și 6 București, care au depus proiecte în acest concurs, proiectul Sucevei a fost declarat cel mai bun, obținând locul întâi.

La festivitatea de premiere, care a avut loc în grădina interioară a Ambasadei, am avut privilegiul și onoarea să primesc premiul pentru Suceava, personal din partea Doamnei Ambasador al Franței în România, Excelența Sa – Lurence Auer.

În alocuțiunea susținută în fața unei asistențe de elită, formată din diplomați, reprezentanți ai Guvernului Român și Francez, oameni de afaceri am mulțumit pentru premiul primit și am făcut o scurtă pledoarie pentru orașul nostru menționând lucurile frumoase care se întâmplă la Suceava precum și proiectele noastre de viitor.

Mulțumesc colegilor din cadrul departamentului de fonduri europene din cadrul Primăriei care au muncit la acest proiect și care au făcut ca să ne bucurăm de această mare onoare. Mulțumesc domnului primar Ion Lungu pentru că mi-a făcut onoarea și bucuria să reprezint Suceava la acest eveniment de excepție.

În fapt, acest premiu este al nostru al tuturor sucevenilor și al fiecărui sucevean în parte, lucru de care ar trebui să fim mândri și să îl apreciem!”

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.