Premiul II la Concursul Național de Astronomie şi Astrofizică ”Marin Dacian Bica” obținut de ALEXANDRA-ECATERINA BALABASCIUC, de la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” Moldovița

În perioada 4-8 februarie 2019, la Voroneţ, s-a desfășurat Tabăra Naţională de Fizică, Astronomie şi Astrofizică „Marin Dacian Bica”.

La eveniment au participat elevi din toată ţara, pasionaţi de spaţiul cosmic dar și dar și profesori, personalități în fizică și astrofizică, din Suceava şi din ţară. Tabăra s-a desfășurat pe două secţiuni: Secţiunea de Fizică, la care au participat elevii claselor VI-XII, şi Secţiunea de Astronomie şi Astrofizică, la care au participat elevi începând din clasa I și până la ultimul an de liceu.
În  cadrul  taberei au fost  organizate două competiţii: Concursul Național de Fizică ”MARIN DACIAN BICA” şi Concursul Național de Astronomie şi Astrofizică ”MARIN DACIAN BICA”.

Alexandra-Ecaterina Balabasciuc, din clasa a III-a A,  de la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” Moldovița, coordonată de profesorul Petru Crăciun,  a obținut Premiul al II-lea la Concursul Național de Astronomie şi Astrofizică ”MARIN DACIAN BICA”.

Tabără este cuprinsă în calendarul activităţilor Comisiei  Naționale a României pentru UNESCO şi a fost organizată sub egida Comisiei Naționale a României pentru UNESCO. 

Foto: facebook Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” Moldovița

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *