Mopan Suceava
Actualitate

Preot din Gura Solcii, cercetat pentru împiedicarea exercitării libertății religioase, după ce s-a întins de-a curmezișul drumului pentru împiedica intrarea în cimitir a unui cortegiu funerar penticostal

prin SNUAU 112 de către un bărbat de 51 de ani, preot ortodox la Biserica Înălțarea Sfintei Cruci din localitatea Gura Solcii, comuna Grănicești, cu privire la un incident apărut pe parcursul unei procesiuni de înmormântare.

S-a stabilit că în cursul a acestei zile la cimitirul comun din localitatea Gura Solcii unde sunt înhumați cetățenii de toate confesiunile urma sa fie înmormântat un bărbat de confesiune ortodoxă, toate celelalte rude ale acestuia fiind de confesiune penticostală.

Anterior, rudele bărbatului au solicitat preotului paroh sa permită slujba de înmormântare după rit penticostal și au achitat taxele pentru locul de veci și celelalte taxe specifice, preotul ortodox fiind de acord cu întreaga procesiune.

Cu toate acestea, în cursul acestei zile, când cortegiul funerar s-a pus în mișcare, preotul ortodox s-a alăturat și el, iar când s-a ajuns la poarta cimitirului, preotul ortodox s-a poziționat intenționat la sol pentru a nu permite dricului funerar accesul.

Polițiștii au intervenit gradual și condescendent, mediind conflictul iscat, reușind îndepărtarea persoanei care obstrucționa accesul vehiculului mortuar fără incidente.

Ulterior, polițiștii au rămas în zona desfășurând activități de monitorizare în vederea prevenirii oricăror incidente, ceremonialul funerar derulându-se fără alte probleme.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicarea exercitării libertății religioase, art. 381 lit 1 Cod Penal, urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *