Mopan Suceava
Actualitate

Preot pârât de nașă la IPS Calinic, pentru că nu a botezat bine copilul

O femeie care a botezat recent o fetiță, s-a adresat IPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, arătând că preotul care a oficiat slujba, nu are respectat canoanele, în sensul că pruncul nu a fost ”afundat compet” în cristelniță, ci doar până la brâu, iar pe căpușor a fost doar nițel udată cu mâna de preot:

„Înaltpreasfinția Voastră,

Am botezat acum câteva zile o fetiță. Preotul nu a afundat-o complet, doar până la brâu, și nici măcar nu a stropit-o pe cap (i-a udat puțin părul cu mâna umedă când era deja în prosop la mine în brațe). Fetița are două luni jumătate, e foarte sănătoasă, născută la termen și grăsunică, adică în formă bună, vreau să spun. Înainte de botez aș fi putut să îl întreb pe preot dacă o va scufunda, dar am zis că n-o să-l învăț eu cum să boteze…

Acum nu mai e nimic de făcut,  îmi dau seama, însă pe viitor, în calitate de nașă la alte botezuri, credeți că aș avea datoria să mă asigur că botezul va fi făcut prin afundare sau e o chestiune care nu privește nașii?

Întreb deoarece simt că nu mi-am făcut datoria față de finuță, neinteresându-mă cum va fi făcut botezul.

Mulțumesc pentru atenția dumneavoastră și sărut mâna!”

Iată și răspunsul transmis de IPS Calinic pe pagina de internet a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, la rubrica ”Răspunsul Ierarhului”:

”Doamne, ajută!

Vă rog să ne indicați, dacă este vorba despre Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, parohia în care se practică un astfel de Botez pentru a nu se mai repeta, mai ales că nu a fost vorba de un copil cu probleme de sănătate. Vă mulțumesc!”

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *