Preotul Gheorghe Saftiuc de la Parohia „Învierea Domnului” din Dolhasca s-a stins din viață

Ieri, la numai 60 de ani, preotul Gheorghe Saftiuc de la Parohia „Învierea Domnului” din Dolhasca s-a stins din viață.

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, unde preotul a fost consilier economic,  a transmis un mesaj de condoleanţe şa trecerea la cele veşnice: „Cu adâncă întristare și nespusă durere, am aflat de trecerea, prematură, la Domnul a Preotului Gheorghe Saftiuc, de la Parohia Dolhasca, Protopopiatul Fălticeni, în seara zilei de, Duminică, 19 mai 2019, după o grea suferinţă. 

Părintele Gheorghe Saftiuc a fost un vlăstar altoit pe viţa Hristos, împlinind cu dăruire deplină atât slujirea preoţească în parohia încredinţată lui cât şi pe cea de consilier eparhial, la care a fost chemat. Conştient de misiunea încredinţată odată cu hirotonia în preot, a fost prezent activ în viaţa credincioşilor, s-a implicat în multiple activităţi sociale, s-a îngrijit de bunăstarea lăcaşului de cult în care a slujit, şi mai cu seamă a fost atent la suferinţa „fraţilor mai mici ai lui Hristos” pentru care a ridicat un aşezământ în care să-şi găsească adăpost.


În aceste momente de vremelnică despărţire de Preotul Gheorghe Saftiuc, întru așteptarea Învierii de obște, suntem alături de familia îndurerată, de toate rudele, de cei cunoscuţi şi apropiaţi părintelui, precum şi de întreaga comunitate a credincioșilor Parohiei Dolhasca, la care se adaugă toţi cei care l-au cunoscut şi apreciat, precum şi toţi cei care sunt astăzi marcaţi de vestea dureroasă a morţii unui vrednic preot. 


Ne rugăm lui Dumnezeu pentru întărirea şi mângâierea lor. Iar pentru sufletul Părintelui Gheorghe ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Arhiereul Veşnic, să-l aşeze în ceata sfinţilor Săi slujitori, încununându-l cu pace şi iubire, în lumina Preasfintei Treimi”.

***

Şi reprezentanţii DGASPC Suceava, prin vocea directorului executiv Nadia Creţuleac au transmis un mesaj emoţionant: „A încetat să mai bată, inima unui Om care, de-a lungul a 20 de ani, a fost părinte spiritual, a dăruit iubire și a oferit casă și ocrotire mai multor zeci de copii abandonați de propriile familii. 

Centrul de Plasament ”Sfântul Gheorghe” Dolhasca a fost înființat în ianuarie  1999 printr-un proiect de colaborare între Arhiespicopia Sucevei și Rădăuților, Consiliul Județean Suceava și Fundația ”Mila Creștină” condusă de preotul Saftiuc Gheorghe.

Împreună cu soția sa, Mioara, au influențat pozitiv destinele a zeci de copii abandonați, de-a lungul anilor, s-au bucurat de realizările acestora,au construit garsoniere pentru tinerii care au părăsit sistemul de protecție, au construit un spital menit să aline suferințele celor fără sprijin.

Ne vor lipsi nouă, dar mai ales copiilor și tinerilor ocrotiți de-a lungul anilor, cuvintele pline de dragoste de semeni, dar și de fermitate pentru că un copil se crește cu dragoste, fermitate și respect, pentru a ajunge un Om pe picioarele lui!

Ne va lipsi lumina din ochii părintelui Saftiuc, harul și înțelepciunea sa.

Întregul colectiv al DGASPC Suceava, suntem alături de colega noastră, preoteasa Mioara Saftiuc, care conduce Centrul de Plasament ”Sfântul Gheorghe”, suntem alături de copiii proprii dar și de copiii pentru care părintele Saftiuc era mai mult decât un tată, era sfătuitor și duhovnic!

Dumnezeu să îl odihnească în pace!”

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *