Preotul paroh al bisericii din Dorna Arini, unde IPS Teodosie a oficiat o slujbă, amendat cu 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție

Poliția Județeană Suceava a anunțat, vineri seara, că în urma apariției în spațiul public a unor imagini video postate pe site-ul Arhiepiscopiei Tomisului și care surprind o slujbă oficiată de IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, la o biserica din localitatea Dorna Arini, județul Suceava, unde nu au fost respectate măsurile de protecție, a fost constituită și deplasată la fața locului o echipă mixtă formată din polițiști și personal DSP Suceava.

Polițiștii au constatat că procesiunea religioasă a avut loc în noaptea de 08 spre 09 iulie 2020 între orele 23:30 – 02:30.

Au participat un sobor de preoți din Constanța cu IPS Teodosie și preotul paroh al bisericii de la Dorna Arini.

De asemenea, au participat cca. 45-50 de enoriași. Deși sunt amplasate afișaje privind obligativitatea respectării distanțării sociale și portul măștii de protecție, aceste măsuri nu au fost organizate eficient de administrația lăcașului de cult.

Pentru acest motiv, preotul paroh al așezământului a fost sancționat contravențional cu amenda în valoare de 500 lei pentru organizarea defectuoasă a activității.

Totodată, polițiștii continuă verificările si în funcție de rezultatele obținute vor fi dispuse și alte măsuri sancționatorii.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *