PREȘEDINTE DE OBȘTE DE PĂDURE, TRIMIS ÎN JUDECATĂ DE PROCURORII SUCEVENI

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, fost președinte a unei Obște de Pădure dintr-o localitate rurală a județului Suceava, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracțiunii de evaziune fiscală. Conform probatoriului, administrat, în anul 2000 a fost înființată, în zona rurală a județului Suceava, o Obște de Pădure cu scopul de a administra și gospodări fondul forestier, proprietate privată a membrilor obștii. Începând cu anul 2012, președintele Obștii a fost numit inculpatul trimis în judecată în prezenta cauză.
Din cercetări a rezultat că, profitând de faptul că Obştea nu a beneficiat de expertiza unui contabil, inculpatul a gestionat activitatea acesteia cu încălcarea dispoziţiilor legale şi a Statutului Obştii.
Urmare a Raportul de expertiză contabilă judiciară efectuat în cauză, a rezultat că în perioada 2012 – 2014, în calitate de președinte al Obştii de Pădure, inculpatul nu a înregistrat în contabilitatea Obştii veniturile asimilate salariilor obținute de acesta și de membrii Obştii (6 persoane) în sumă de 70.220 lei (58.354 lei venituri asimilate salariilor inculpatului și 11.866 lei venituri asimilate salariilor membrilor); în perioada 2012 – 2015, inculpatul, în calitate de președinte al Obştii de Pădure, nu a evidențiat în contabilitatea Obştii toate veniturile realizate din activitățile economice desfășurate, prin această modalitate sustrăgându-se de la plata obligațiilor fiscale față de bugetul de stat cu suma de 35.634,36 lei (2012 – 2014 suma de 32.487 lei și 2015 suma de 3.147,36 lei), reprezentând impozitul pe profit.
Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este în cuantum de 74.565,36 lei (35.634,36 lei impozit pe profit şi 38.931 lei impozit venit salarii), iar pentru recuperarea lui au fost instituite măsuri asiguratorii asupra bunurilor mobile și imobile aparținând inculpatului, respectiv asupra a trei autoturisme, a unei case de locuit și asupra terenului aferent locuinței. Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *