ActualitateAdministratie

Președintele CJ Gheorghe Flutur a anunțat recunoașterea și certificarea ”Rutei culturale a bisericilor de lemn din Bucovina”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a anunțat că a fost recunoscută și certificată încă o rută, a cincea, propusă de Consiliul Județean Suceava – „Ruta culturală a bisericilor de lemn din Bucovina”.

Ruta va face parte din ,,Ruta culturală națională a bisericilor de lemn din România” alături de cele din județele Bihor, Cluj, Satu Mare și Maramures.

”Bisericile de lemn se alătură bisericilor pictate, monumente inestimabile UNESCO, care atrag ca un magnet turiștii în județul Suceava. Astfel, Bucovina continuă să fie tot mai atractivă, numărul mare de turiști din ultima perioada fiind un indiciu clar că Județul Suceava este un județ sigur. Ruta bisericilor de lemn din Bucovina va contribui la promovarea valorilor culturale și spirituale ale civilizației lemnului în această regiune. Adevărate opere de artă ale meşterilor populari, de cele mai multe ori anonimi, cele aproximativ 100 de biserici de lemn din Bucovina, din care 29 sunt incluse în Lista Monumentelor Istorice – 4 de categorie A și 25 de categorie B, vorbesc nu doar despre trăinicia lemnului, despre iscusința meșterilor lemnari, ci și despre credința înaintașilor noștri” a declarat Gheorghe Flutur.

Ruta bisericilor de lemn din Bucovina a fost recunoscută de către Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Direcția Generală Turism ca Rută Cultural Turistică, care să fie parte integrantă în Ruta Cultural Turistică Națională, alături de rutele cu aceeași tematică din județele Bihor, Cluj, Satu Mare și Maramureș.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *