Președintele CJ, Gheorghe Flutur a cerut constructorilor care reabilitează drumul Mănăstirea Humorului – Pleșa – Solonețu Nou să aducă mai mulți muncitori, fiindcă vremea permite

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a avut ieri o întâlnire împreună cu reprezentantul constructorului și cu cei de la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava pe șantierul lucrărilor de reabilitarea a drumului Mănăstirea Humorului – Pleșa – Solonețu Nou, făcându-se o analiză a stadiului lucrărilor.

Gheorghe Flutur a  solicitat constructorului să aducă mai mulți lucrători pe acest șantier pentru că timpul permite.

Zilele următoare se vor executa rigole, casete de colectare a apelor pe o lungime de 2 km, pe ambele parți ale drumului, pe sectorul cu pantă mare, între Pleșa și Solonețu Nou. Urmează celelalte lucrări de amenajare, nivelare, pietruire, tasare.

”Amintesc faptul că în primăvară am reabilitat tronsonul care începe de la limita orașului Gura Humorului și până la Pleșa. Odată cu finalizarea tronsonului Pleșa – Solonețu Nou vom avea reabilitat un drum, Gura Humorului – Mânăstirea Humorului – Pleșa – Solonețu Nou, care va scurta cu 15 km distanța Gura Humorului – Rădăuți. Va fi, de asemenea, o bună soluție pentru aerisirea traficului pe zona Gura Humorului – Cacica în perioadele de vârf.

Acest drum va fi unul turistic foarte important, care va face legătura dintre Mănăstirea Humorului, monument UNESCO, cu salina și Basilica Minor de la Cacica. Urmează ca pe acest traseu să fie realizate parcări și executate marcaje.

Deschiderea acestui drum înseamnă și o scoatere din izolare a celor două sate, Pleșa si Solonețu Nou. O promisiune onorată față de populația de aici, cu pondere semnificativă  de etnie poloneză”, a transmis președintele Consiliului Județean.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *