Warning: getimagesize(/home/suceavps/public_html/wp-content/uploads/2019/08/munte4.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/suceavps/public_html/wp-content/plugins/wonderm00ns-simple-facebook-open-graph-tags/public/class-webdados-fb-open-graph-public.php on line 1142

Președintele CJ Gheorghe Flutur, la Sărbătoarea Muntelui: ”Suntem ca într-un arhipelag. Muntele Rarău e ca un tron al Bucovinei. Roată împrejur, Giumalău, Ceahlău, Călimani, Munții Rodnei”

Sute de participanți, localnici ori turiști au fost astăzi pe Muntele Rarău, acolo unde a avut loc ediția din acest an a Sărbătorii Muntelui. Vremea deosebită, peisajul mirific, a strâns pe muntele Rarău lume multă iar Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, organizatorul programului ,,Ai verde în Bucovina”, a transmis la deschiderea Sărbătorii Muntelui de pe Rarău:

”Aici suntem ca într-un arhipelag. Muntele Rarău e ca un tron al Bucovinei. Roată împrejur te uiți la Giumalău, te uiți la Ceahlău, la Călimani, la Munții Rodnei și ai așa o împlinire pentru că se spune că Muntele Rarău este un lăcaș al pustnicilor, este un loc încărcat de energie pozitivă și o simțim. A devenit Trans-Rarărul un punct de atracție deosebit pentru turiștii care vin. Nu ne vom opri aici ci dorim să sărbătorim și ceilalți munți. Merită, pentru că acești munți ne dau aerul și apa, ne dau căldură, ne încălzesc, ne unesc, ne dau inspirație și cred că merită să facem mai mult pentru ei. Așadar în arhipelagul Munților Rarău sărbătoarea este dedicată Muntelui” a transmis președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorge Fluture participanților la Sărbătoare Muntelui, de pe muntele Rarău”.  

Ediția 2019 a ”Sărbătorii Muntelui” de pe masivul Rarău, care s-a desfăurat astăzi 25 august 2019, a încheiat evenimentele organizate la ediţia de anul acesta a programului Luna Diasporei.

Ediția 2019 a  manifestării ”Sărbătoarea Muntelui”, organizată de Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural Bucovina, a început pe la ora 13:00, pe Masivul Rarău.

Pe scena amplasată în zona Munceii Rarăului au concertat ansambluri folclorice tradiționale din zona de munte, dar și Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

Invitații speciali ai evenimentului au fost Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” cu Marinel Petreuș din Baia Mare și Ionică Ivan din Banat.

Please follow and like us:

2 comentarii la „Președintele CJ Gheorghe Flutur, la Sărbătoarea Muntelui: ”Suntem ca într-un arhipelag. Muntele Rarău e ca un tron al Bucovinei. Roată împrejur, Giumalău, Ceahlău, Călimani, Munții Rodnei”

 • 25 august 2019 la 17:42
  Legătură permanentă

  Dacă o mai ține așa,danga-langa,cu arhipelagul munților (!!!),cu chestii pădurărești sleite și atât de pășuniste,la propriu,poate se trezește domnu’ cu vreo secesiune a celor de la șes,că odată iese Fălticeniul și se proclamă raion!
  Este dumnealui sigur că o să-l facă cetățean de onoare,de colecție,sau doar forțează nota,la ce-o fi?
  Așteptăm cu interes sa se intoarcă la Suceava,să invoce cu goarna unele succesuri ,să le revendice,să ceară ceva,să se ducă din nou pe la Cernivți,să mai discute ceva cu fratele Munteanu despre calea ferată,cum vom face noi două ore cu trenul până la Cernăuți,acușica,numai să se strâmteze ecartamentul la calea ferată a fraților bulbaci.

  Răspunde
 • 26 august 2019 la 13:17
  Legătură permanentă

  Are dreptate, trebuie sa facem mai mult pentru acesti munti. Cate o mare groapa de gunoi in fiecare. Iar cand vine vorba de a-i cinst, preluam invataturile cu pelasgi si boreali de la sf mucenic Gaza.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *