Administratie

Președintele CJ Gheorghe Flutur și primarul Ion Lungu, întâlnire cu ambasadorul Germaniei, Peter Gebauer, la hub-ul de lângă Aeroportul Suceava. Discuții despre devoltarea relațiilor cu Germania

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, împreună cu primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, și prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, au avut vineri o întâlnire cu ambasadorul Germaniei la București, Dr. Peer Gebauer. La întâlnirea care a avut loc la hub-ul de lângă Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare“ Suceava au participat și reprezentanți ai ISU Suceava, instituție care gestionează activitatea în acest hub.

A fost prezentată situația funcționării hub-ului încă de la început, fiind trecute în revistă multiplele misiuni internaționale desfășurate prin intermediul său. Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a prezentat situația pe anul 2022 cu privire la implicarea autorităților locale, județele și naționale, dar și a societății civile și a populației. Cu acesta ocazie au fost purtate și discuții pe alte teme.

Gheorghe Flutur a solicitat implicarea ambasadei pentru atragerea de investitori germani la Suceava, în parcul industrial de lângă aeroport și nu numai, în industria alimentară, construcții de mașini, industrie ușoară, turism, mediu. De asemenea, Gheorghe Flutur a subliniat faptul că zborurile internaționale Suceava – Memmingen și Suceava – Dortmund sunt bune oportunități pentru deschiderea unor noi colaborări între Germania și România, între Suceava și alte regiuni din Germania.

Gheorghe Flutur a mai propus ca reprezentanți ai ambasadei Germaniei să participe la o întâlnire de lucru cu partenerii din regiunea Schwaben ai administrației județene, împreună cu care, de-a lungul celor 25 de ani de parteneriat, s-au realizat multe lucruri, adevărate povești de succes la nivel european. Propunerea este ca la această întâlnire să participe și partenerii din Cernăuți și cei din Mayenne, Franța.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *