Președintele CJ Gheorghe Fluture a anunțat cale liberă pentru modernizarea bazei nautice de la Fălticeni, ”incubatorul” campionilor olimpici români la canotaj. S-a semnat hotărârea de guvern prind preluarea bazei de către municipalitate

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a anunțat că, prin hotărâre de guvern s-a aprobat, în sfârșit preluarea bazei nautice de la Fălticeni, ”incubatorul” campionilor olimpici ai României la canotaj de către municipalitatea fălticeneană, care de acum încolo va putea face investiții în acest obiectiv.

”Salut Hotărârea de Guvern prin care se aprobă transmiterea actualei baze nautice de la Fălticeni din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Tineretului și Sportului, în domeniul public al municipiului Fălticeni.

Acest lucru va face posibilă demararea unui proiect de reabilitare și extindere a bazei sportive nautice, o investiție care va putea fi realizată astfel de Primăria Fălticeni cu sprijinul Consiliului Județean Suceava.

Am avut deja discuții cu primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman. În prima fază noi vom veni cu sprijin pentru realizarea utilităților. De asemenea, voi continua zilele acestea discuțiile la Ministerul Tineretului și Sportului și la Ministerul Finanțelor pentru susținerea ca la Fălticeni să aibă loc modernizarea precum și extinderea bazei.

Ne propunem ca baza nautică de la Fălticeni să fie realizată printr-un proiect de anvergură cu dotări de ultimă generație, astfel încât să avem o bază pe măsura performanțelor obținute de sportivii noștri, recent olimpicii noștri.

În prima ședință de Consiliu Judeţean voi veni cu o propunere pentru alocarea unei sume de bani care să poată fi folosită pentru demararea în cel mai scurt timp a lucrărilor la această bază sportivă.” a transmis președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *