Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, președinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, pentru anul 2023

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost ales astăzi preşedinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regionala (CDR) Nord-Est, pentru anul 2023.

Gheorghe Flutur a mai deținut această funcţie în perioada 2008-2012.

Vicepreședinte al CDR Nord-Est în anul 2023 va fi Doina Federovici, președinte CJ Botoșani.

”În anul 2023 debutează Programul Operațional Regional POR 2021-2027, perioadă în care, pentru cele 6 județe din Regiunea de Nord-Est, este disponibilă suma de 1,75 miliarde de euro.

Mi-am propus ca pentru anul 2023 să urgentăm ghidurile și procedurile pentru a se putea semna contracte și a începe lucrări.

Mă refer în primul rând la capitolul accesibilitate, drumuri județene. Pentru noi avem în vedere legătura între municipiul Fălticeni și orașul Gura Humorului cu zona Mălini, unde ne propunem modernizarea drumului cât și pod nou peste apa Moldovei la Mălini. De asemenea, sunt prevăzute și proiecte pentru capitalele de județ pentru mobilitate urbană. Aici municipiul Suceava are proiecte de peste 60 de milioane de euro.

O noutate adoptată astăzi este că și celelalte municipii vor primi fonduri prin procedura de prealocare, Rădăuți, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei. De asemenea, avem în vedere proiecte pe digitalizarea administrației publice în vederea îmbunătățirii raportului cu populația și cu agenții economici.

Alte proiecte care vor intra la finanțare se referă la anveloparea clădirilor și reabilitarea termică, proiecte în domeniu educației- infrastructura de școli, proiecte pe turism cultural, balnear și agrement. De asemenea, sume mari de bani se vor aloca mediului de afaceri pe IMM-uri, în competitivitate, cercetare, inovare, dezvoltare competențe, în valoare de 357 milioane de euro”, a transmis președintele Consiliului Județean, nou președinte al  CDR Nord-Est.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *