Președintele Colegiului Medicilor Suceava, doctor Sorin Hâncu, mesaj de compasiune și semnal de alarmă, după tragedia de la Spitalul din Piatra Neamț: ”Așa nu se mai poate!”

Doctorul Sorin Hâncu, președintele Colegiului Medicilor Suceava a transmis pe pagina proprie de facebook un mesaj de compasiune pentru victimele tragicului eveniment din secția ATI în care și-au pierdut viața 10 bolnavi de coronavirus aflați în stare gravă iar alte victime au fost grav rănite de incendiu, printre care și un tânăr medic, care a încercat să îi salveze din flăcări pe bolnavi, dar și un semnal de alarmă. ”Așa nu se  mai poate!”, a transmis doctorul sucevean Sorin Hâncu, fost director de spital județean ani întregi.

Prezentăm mai jos mesajul făcut public de medicul sucevean:

 

Nu pot să nu scriu câteva cuvinte în aceste momente grele prin care trecem. În plină perioadă de Black Friday am avut SÂMBĂTA NEAGRĂ, încă o zi care arată starea deplorabilă a sistemului sanitar din România și nepăsarea guvernanților. Spitalele sunt la pământ, multe medicamente de bază lipsesc din farmacii, medicii şi personalul mediu şi auxiliar sunt epuizați fizic și psihic .Eu personal ca medic cu peste 45 de ani vechime în sistem cât și ca președinte al Colegiului Medicilor Suceava lansez un semnal de alarmă.
AŞA NU SE MAI POATE !
Suntem alături și ne exprimăm compasiunea pentru victimele nevinovate ale acestei tragedii. Pentru colegul nostru medic anestezist „eroul de la Piatra Neamț „,toată susținerea și stima din partea colegilor de la Suceava.

Doctor Sorin Hâncu, președintele Colegiului Medicilor Suceava

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *