Președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur: Mai multe proiecte de distribuție a gazelor naturale în județul Suceava au fost admise ca eligibile

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a anunțat că au fost admise ca eligibile mai multe proiecte de distribuție a gazelor naturale pe teritoriul județului Suceava.

Proiectele sunt depuse pentru finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare P.O.I.M.(2014-2020) privind dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale în localitățile din România, eligibilitatea fiind stabilită de comisia de evaluare de la Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene în cadrul etapei de verificare administrativă.

Județul Suceava a depus la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene 14 cereri de finanțare pentru 38 de UAT-uri.

Până la această dată au fost admise 4 proiecte în valoare de peste 80 de milioane de euro în care sunt incluse localitățile Liteni, Salcea, Solca, Milișăuți Adâncata, Arbore, Burla, Fundul Moldovei, Hănțești, Iaslovăț, Fântânele, Pojorâta, Udești și Verești.

De asemenea se află în evaluare alte 4 proiecte în valoare de aproximativ 70 de milioane de euro pentru localitățile Botoșana, Cajvana, Comănești, Cacica, Dărmănești, Pârteștii de Jos, Frumosu, Vama, Vatra Moldoviței, Volovăț și Zvoriștea.

Sunt așteptate pentru a depune în curând cereri de finanțare localitățile Dolhasca, Vicovul de Sus, Baia, Bilca, Bălăceana, Bunești, Coșna, Calafindești, Dorna Arini, Dorna Candreni, Dolhești, Dornești, Dumbrăveni, Frătăuții Vechi, Frătăuții Noi, Ilișești, Horodniceni, Horodnic de Sus, Marginea, Mușenița, Mănăstirea Humorului, Mitocul Dragomirnei, Poiana Stampei, Stroiești, Șerbăuți, Satu Mare, Șaru Dornei, Grămești, Grănicești, Vadu Moldovei, Vicovul de Jos, Todirești și Zamostea.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.