Președintele Klaus Iohannis a semnat azi Decretul pentru promulgarea Legii privind dublarea alocațiilor pentru copii. Premierul Orban a anunțat că va amâna termenul de intrare în vigoare a legii

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marți, 14 ianuarie a.c., Decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, precum și pentru modificarea art. 58 alin. (1) din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap (PL-x 124/13.03.2019).

Legea promulgată prevede dublarea alocațiilor pentru copii, astfel că alocația crește de la 300 la 600 de lei pentru copiii de până la 2 ani și de la 150 la 300 de lei pentru cei între 2 și 18 ani.

Legea prevede ca această creștere să intre în vigoare de luna următoare promulgării, adică din luna februarie.

Premierul Orban a anunțat însă, în ultimele zile, că va amâna termenul de intrare în vigoare a legii, până când Guvernul va putea aloca fondurile necesare.

Cel mai recent anunț al lui Ludovic Orban, de vineri, este că legea va intră cel mai probabil în vigoare din vară, atunci când va fi rectificarea bugetară și vor fi prevăzute fonduri pentru dublarea alocațiilor.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *