Politica

Președintele municipal al PSD Suceava reacționează. Dan Ioan Cușnir: ” Ion Lungu este cea mai bună dovadă că politica obosește”

Președintele Organizația Municipale PSD Suceava,  consilierul județean Dan Ioan Cușnir a luat atitudine față de afirmațiile pe care le-a făcut primarul Sucevei Ion Lungu, în conferința de presă de săptămâna trecută.

În contextul unui anunț referitor la asfaltarea în municipiu a mai multor străzi de pământ, Lungu a spus că pe strada Traian Țăranu lucrările au fost întârziate deoarece un consilier județean s-a împotrivit aprobării demarării lucrărilor, fiindcă un branșament al rețelei de apă se afla pe teritoriul administrativ al județului Suceava.

Redăm conținutul comunicatului de presă transmis:

Ion Lungu este cea mai bună dovadă că politica obosește. După 16 de când cheltuie în mod iresponsabil banii din taxele și impozitele Sucevenilor, Ion Lungu se comportă ca un neputincios obosit.

În conferință de presă de miercuri 14.08.2019, Ion Lungu a anunțat cu fală și mândrie că speră ca 5 străzi de pământ să fie asfaltate. Ca un disc de gramofon obosit la care îi sare acul, de câțiva ani Ion Lungu tot anunță asfaltarea unor străzi din Ițcani, din Burdujeni Sat și strada Traian Țăranu. În primul rând este penibil să cheltui banii Sucevenilor de 16 ani și să spui cu gurița ta că mai ai străzi de pământ în orașul pe care tot tu te lauzi că îl modernizezi (împreună cu locotenentul tău Harșovschi Lucian) de la scara fiecărui bloc.

În al doilea rând este jalnic să încerci să pui neputința ta pe umerii altora. Ion Lungu a mințit în conferința de presă afirmând că ”lucrările de pe strada Traian Țăranu au fost întârziate 6 luni din cauza unui banal branșament la rețeaua de apă pe domeniul public și a orgoliului nejustificat a unui om din zona”. Realitatea este că în ședința de Consiliu Județean din 20.08.2018, Flutur Gheorghe a înțeles ilegalitatea comisă de Ion Lungu adică începerea de către Primăria Sucevei a unor lucrări pe domeniul public al Județului Suceava fără să aibă Autorizație  de Construire. Această ilegalitate a fost confirmată și de către Inspectoratul de Stat în Construcții.

Deci Lungu Ion în loc să fie exemplu în obținerea Autorizațiilor de Construire, sfidează legea și mai mult decât atât, în loc să remedieze neconformitatea în 3 zile, i-au trebuit 3 luni pentru a reintra în legalitate în ședința de Consiliu Județean din 26.11.2018, după care timp de încă 1 an pe strada Traian Țăranu nu s-a mai întâmplat absolut nimic.

Asta este mentalitatea de moșier obosit a lui Lungu Ion, comite o ilegalitate, ca orice om cu educație îndoielnică este și orgolios și în loc să remedieze în 3 zile îi trebuie 3 luni. După încă un an de la acest episod tot el minte că un banal branșament a întârziat lucrările cu 6 luni. Dar din octombrie 2018 până în septembrie 2019, timp de 11 luni de ce nu s-a mișcat un ac pe strada Traian Țăranu? Cine te-a întârziat Ion Lungu?

Ce s-a întâmplat în Suceava în ultimii 15 ani? Oameni fără educație consistentă și fără un parcurs profesional credibil, în loc să fie preocupați de cei 2 piloni care pot duce la dezvoltare durabilă, infrastructură și educație, au crezut că pot impune în Suceava alte standarde decât în orașele decente și civilizate, au fost preocupați doar de beculețe colorate, de fanfara și folclor, de diplome și medalii inutile, de fugă după înșelătoare și inutile aprecieri pe rețelele de socializare.

Suceava se prăbușește sub povara incompetenței, a intereselor personale care au devenit mai importante decât interesul comunității, sub povara compromisurilor (blaturilor).

Ce i-a mai lipsit Sucevei în ultimii 15 ani? Viziunea celor care ne-au amăgit că știu ce au de făcut și că se pricep la administrație, aceștia neavând de unde să știe că incompetența în administrație duce întotdeauna la impotența administrativă. Conducerea Primăriei  Sucevei este impotența din punct de vedere administrativ.

Suceava va arata bine și va deveni frecventabilă atunci când va fi administrată de oameni care să se concentreze pe Ordine și Progres, când va fi condusă de către o echipa care înțelege ce înseamnă să faci “Totul pentru Suceava!”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *