PREȘEDINTELE PMP, EUGEN TOMAC: ”DECIZIA DE A MODIFICA ORDONANȚA 9/2018 CU PRIVIRE LA ÎNVĂȚĂMÂNTUL ÎN LIMBA ROMÂNĂ ÎN ȘCOLILE MINORITĂȚILOR CONSTITUIE ATAC DIRECT LA LIMBA ROMÂNĂ”

Președintele Partidului Mișcarea Populară, deputatul Eugen Tomac a declarat ieri la Suceava că formațiunea politică pe care o conduce „condamnă modul brutal prin care Liviu Dragnea a renunțat la un ministru din cabinet (ministrul Educației, Valentin Popa, n.r.). Este o umilință pentru toți românii, atac direct la Statul Român. Decizia de a modifica Ordonanța 9/2018 cu privire la învățământul în limba română în școlile minorităților constituie atac direct la limba română”.
Liderul PMP consideră că rezultatul va fi dezastruos inclusiv pentru comunitatea maghiară, fiindcă este în interesul acesteia să aibă absolvenți competitivi în câmpul muncii și să nu rămână tinerii în zonele în care nu pot înțelege decât limba proprie. ”Este o cedare mizerabilă a actualei puteri. Liviu Dragnea este dispus la orice troc pentru a-și menține poziția”, a mai spus Eugen Tomac.
Precum se știe, fostul ministru al Educației, suceveanul Valentin Popa a introdus în ordonanța mai sus amintită ca orele de limba română în școlile cu predare în limba minorităților să fie predate de profesori de limba română calificați.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *