Mopan Suceava
Politica

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, întâlnire cu peste 1000 de oameni în piață la Arbore: „Le știu așteptările, iar ei își pun speranțe că în viitor vor putea fi ajutați să își vândă mai bine produsele lor”

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a fost astăzi, 22 mai 2024, în zorii zilei, în piața de la Arbore.

”M-am întâlnit cu peste 1000 de oameni, mulți dintre ei foarte cunoscuți, fie din satul meu natal, fie din localitățile din jur: Arbore, Milișăuți, Iaslovăț, Cajvana, Solca și Burla. La Arbore este o piață veche, acolo unde mergeam pe jos când eram copil, de la Botoșana până la Arbore. Aici am avut ocazia să stau de vorbă cu mulți oameni, unii vechi cunoștințe, care mi-au împărtășit problemele lor.

Dificultăți mari au apicultorii, crescătorii de albine neavând unde să își vândă marfa, singura lor soluție din punctul meu de vedere fiind asocierea, pentru a putea intra pe piețele externe.

Am stat de vorbă cu crescătorii de animale, mulți dintre ei având o problemă cu prețul laptelui, iar aici va trebui ca primăriile din zonă să ia modelul zonei de munte, unde s-au făcut asociații care colectează lapte și își pot permite să plătească un preț mai bun către crescătorul de animale.

De asemenea, am stat de vorbă cu legumicultorii de la Milișăuți. Și pentru ei asocierea este o soluție eficientă, iar orașele mai mari precum Rădăuți, Siret și Suceava trebuie să le pună la dispoziție spații centrale amenajate pentru vânzarea acestor produse. Cei din Milișăuți știu că eu le-am organizat primele asociații de legumicultori, în special pentru cei care produc castraveți, varză, gogonele murate, și cred că pe viitor va trebui să încurajăm participarea lor cu aceste produse pe piețe din Marea Britanie, Israel, Italia, unde avem foarte mulți români din Bucovina care ar fi clienți de bază. Am stat de vorbă cu peste 1000 de oameni, le știu așteptările, iar ei își pun speranțe că în viitor vor putea fi ajutați să își vândă mai bine produsele lor.”

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *