Președintele Pro România Suceava, Cătălin Nechifor: Guvernului României care face orice altceva fiindcă nu își dorește să preia președinția rotativă a Consiliului Europei

Președintele Pro România Suceava, deputatul Ioan Cătălin Nechifor a exprimat azi, în conferința de presă pe care a organizat-o la sediul județean al acestei formațiuni politice, mai multe considerații referitoare la felul în care funcționează guvernarea actuală, apreciind ironic, ”galopul de sănătate” al Guvernului României care face orice altceva fiindcă nu își dorește să preia președinția rotativă a Consiliului Europei.
Deputatul Nechifor a afirmat că declarațiile publice făcute de o persoană care a fost 9 ani în parlamentul european ( premierul Viorica Dăncilă, n.r.) denotă faptul că acesteia i s-a cășunat ceva pe Uniunea Europeană iar unii parlamentari PSD au ceva împotriva construcției europene. El consideră că pentru guvernarea actuală, pentru România, este o mare rușine să scape ”într-un mod foarte laș”, de responsabilități în sânul Uniunii Europene. Nechifor a arătat că sub toate guvernele de până acum s-au făcut pași importanți pentru intrarea în NATO și mai apoi în Uniunea Europeană.
De asemenea, a considerat că politica externă promovată acum de guvernul României este greu de înțeles. El a oferit exemplul controversatei mutării anunțate a ambasadei României din Israel din Tel Aviv la Ierusalim. Iar în contradicție cu această linie de politică externă de acum câteva luni, conducerea guvernului este tot mai des prezentă în țările arabe, ostile Israelului. ”Au mai fost situații în trecut în care România și-a schimbat atitudinea cu 180 de grade, dar astfel de gesturi sunt foarte periculoase”, a afirmat deputatul Pro România, Cătălin Nechifor.
El a adus în discuție și oferta transmisă pe căi neoficiale de Finlanda, care ar fi dispusă să preia președinția Consiliului Uniunii Europene, dacă România consideră că nu poate să facă față acestei provocări. În calitate de fost europarlamentar, Nechifor a arătat că au fost situații mai delicate în cadrul structurilor UE, cele legate de Brexit fiind date ca exemplu, dar niciodată până acum nu s-a adus în discuție o astfel de ofertă precum cea sugerată de finlandezi, în cazul în care românii nu vor face față provocării de a asigura corect președinția pentru anul viitor al Consiliului Uniunii Europene.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *