Mopan Suceava
Politica

Președintele Pro România, Victor Ponta:” La Suceava incompetența ucide, corupția ucide și încă nu răspunde nimeni”

Președintele Partidului Pro România, Victor Ponta, a fost ieri la Suceava unde, într-o conferință de presă, a anunțat sprijinul necondiționat pentru candidatul Pro România la conducerea Consiliului Județean, Alexandra Harja Samsonescu, la primăria municipiului Suceava, Florin Sinescu , pentru totți ceilalți candidați din județ din partea Pro România, cu o mențiune specială pentru Cătălin Nechifor, deputat și candidat pentru funcția de consilier juydețean.

Victor Ponta a considerat că la Suceava s-a dovedit că  ”corupția și incompetența ucide”.

 Prezentăm în continuare declarația pe care președintele Pro România, Victor Ponta, a făcut-o la Suceava:

” Suceava a trecut printr-un moment traumatizant în această primăvară. Atâția oameni și-au pierdut viața, a căror viață putea fi salvată. Din păcate aici, mai mult ca în altă parte, s-a dovedit că incompetența ucide, corupția politică ucide și nu răspunde nimeni. Mă face să fiu mai puțin fericit de data asta, când vin la Suceava. Veneam de obicei cu plăcere, în locuri care am copilărit, unde am mulți prieteni, unde de fiecare dată cunosc alți oameni și aș fi vrut ca la Suceava să nu se întâmple ceea ce s-a întâmplat în primăvară, aș fi vrut ca la Suceava să existe responsabili, pentru lucrurile inacceptabile, inadmisibile și pentru viețile pierdute în mod inutil.

Cred că am fi avut nevoie acum de un guvern care să ofere sănătate, să se ocupe de  școală, să se ocupe de firme, nu de alegeri.  Noi, cei de la Pro România, am ales rolul cel mai greu. Suntem cei care spargem blatul la nivel național, de aceea am și rămas singuri împotriva tuturor. Noi ne luptăm cu PNL iar cei de la PSD se luptă cu noi.

Dar nu ne plângem. Am venit să îi mulțumesc lui Cătălin Nechifor pentru că este pe lista scurtă a celor care nu m-au dezamăgit niciodată. A celor care m-au dezamăgit nici nu o mai scriu. Există oameni alături de care am făcut lucruri bune ori am trecut prin bune și prin rele. Mă bucur că Alexandra este de fapt un exemplu despre ceea ce înțelege de fapt Pro România să facă politică de viitor. Este suficient să alăturați două fotografii: domnul Flutur  pentru a înțelege ce înseamnă politica trecutului și   Alexandra, pentru a vedea cum va trebui să arate politica în viitor.

Florin Sinescu este un om alături de care am lucrat și care spune celor din municipiul Suceava că după 16 ani este nevoie de o schimbare, oferă o alternativă. Nu poate nimeni spune că nu au pe cine să voteze. Ba da!  Avem un candidat serios și capabil pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Îmi doresc ca în Suceava oamenii să vadă în Pro România ceea ce am construit: o alternativă  pentru PSD  și PNL.

Dincolo de alegeri, care, repet, sunt mai puțin importante care în nici un caz nu vor fi democratice sau nu vor reflecta ceea ce oamenii așteaptă,  ci niște jocuri politice mai mult sau mai puțin corecte, mi-aș dori pentru județul Suceava, pentru Bucovina, pentru toți oamenii de aici, să piardă cât mai puțin în acești ani și în anii care urmează, să reconstruiască o speranță pe care o câștigaseră în ultimii ani.

La Suceava, repet,  incompetența ucide, corupția ucide și încă nu răspunde nimeni. Este un mesaj pe care îl spun aici, acum și pe care îl voi spune până când vom vedea cu toții că s-au găsit cei responsabilii și s-au găsit metode ca pe viitor ce s-a întâmplat la Suceava să nu se mai întâmple”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *