Președintele PSD Suceava, senator Ioan Stan: „Guvernului Orban nu-i pasă de prezent după modul în care gestionează pandemia de Covid-19 și felul în care a ales să guverneze țara”

Senatorul de Suceava Ioan Stan, președintele organizației județene a Partidului Social Democrat, a transmis un comunicat de presă în care își exprimă încă odată dezacordul față de modul în care sunt gestionate problemele țării, inclusiv pandemia Covid – 19,  de către guvernul liberal condus de Ludovic Orban.

Prezentăm în cele ce urmează conținutul comunicatului de presă transmis de liderul PSD Suceava:

Este clar că guvernului Orban nu-i pasă de prezent după modul în care gestionează pandemia de Covid-19 și felul în care a ales să guverneze țara. După 9 luni de guvernare PNL avem, conform datelor oficiale, peste 1 milion de șomeri și în toată această perioadă cabinetul Orban s-a împrumutat cu mai mulți bani decât s-a imprumutat PSD-ul în 3 ani de guvernare. Dar cu toate acestea, să nu te gândești niciun pic la viitorul țării și să nu arăți măcar respect față de trecutul ei este de-a dreptul josnic.

După cum știm, de la 1 august, conform legii dar și a hotărârii Curții Constituționale, trebuiau dublate alocațiile copiilor. În fapt, guvernul PNL a ales să calce această lege în picioare hotărând de la sine putere că vor crește alocațiile cu numai 20%. Este praf în ochi. Practic, prin nerespectarea legii nu au mărit cu nimic alocațiile, ci au tăiat cu 80%  banii pe care copiii românilor i-ar fi primit în plus începând cu acestă lună dacă legea era respectată. Aceasta este o nouă dovadă că pentru liberali legea este opțională și că nu le pasă de copiii României, implicit de viitorul țării.

Altă lege pe care guvernul liberal urmează să o calce în picioare este cea a pensiilor, care prevede creșterea acestora cu 40% de la 1 septembrie. În acest sens guvernarea liberală s-a exprimat în mod repetat că nu vor acorda o creștere mai mare de 15%. Prin aceasta decizie nu doar că nu respectă din nou legea și hotărârea Curții Constituționale, dar arată și o lipsă de respect față de părinții noștri și bunicii noștri.

Prin felul lor de a „guverna” liberalii nu fac nimic altceva decât să le demonstreze și celor mai mari detractori ai noștri că nu sunt în stare să facă nimic bun pentru români. Se plâng mereu că nu au bani, dar nici nu fac vreun efort să aibă. Soluții se găsesc mereu dacă există voință politică și ai profesioniști în funcțiile guvernamentale. De asta PSD-ul a reușit în toți anii de guvernare să crească salariile, pensiile, alocațiile, să reducă șomajul și să le redea românilor și României deminitatea pierdută în timpul guvernărilor de dreapta.

În schimb, PNL-ul, prin Ludovic Orban și cabinetul său, nu a făcut nimic altceva în aceste 9 luni de guvernare decât să fure banii de pensii și alocații  prin licitațiile trucate sau atribuiri directe de contracte, Curtea de Conturi confirmând oficial tunurile de miliarde date la Ministerul Sănătății, în plină pandemie, aceste informații fiind publice și accesibile pentru orice persoană interesată de adevăr. Și după ce liberalii au sifonat miliarde, acum vin cu tupeu să ne spună că nu mai au bani de pensii și alocații. Este jenant și rușinos!

Senator, Ioan Stan

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *