Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan:”Nici o guvernare postdecembristă nu a început așa prost ca această guvernare PNL”

Două conferințe de presă, două viziuni politice diferite despre ce este mai bine de făcut pentru județul Suceava și pentru România. Cea dintâi a avut loc ieri la sediul PSD Suceava, susținută de președintele organizației județene a partidului Social Democrat, senatorul Ioan Stan, secondat de primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman. Cea de-a doua s-a desfășurat azi, la sediul PNL Suceava, fiind susținută de senatorul liberal Constantin Daniel Cadariu.

Propunem  două articole paralele, conținând mesaje provenite  de la doi lideri politici importanți, colegi în Senatul României, unul reprezentând electoratul PSD din județul Suceava, este vorba despre senatorul Ioan Stan și celălalt fiind un lider important al PNL Suceava, senatorul Constantin Daniel Cadariu.

Am remarcat întrebări pline de inamiciție studiată din partea unor colegi la conferința de presă a președintelui PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, privitoare de exemplu, la măsurile pe care ar trebui să le ia pesediștii suceveni pentru a-i scoate din partid pe primarul de la Păltinoasa care a fost pe față pro Iohannis precum și împotriva  celor care, din interiorul partidului, au tăcut, dacă nu cumva s-au zbătut ca Viorica Vasilica Dăncilă să nu devină președintele României.

Ioan Stan a stat dârz în fața asaltului de întrebări  care au vizat pe de o parte, solicitări de explicare a erorilor prezentate ca fiind făcute de guvernul Ludovic Orban în prima lună de mandat și pe de altă parte, asupra lipsei de entuziasm al organizațiilor PSD Suceava în a o susține pe Viorica Dăncilă pentru funcția de președinte al României.

Șeful PSD Suceava nu l-a condamnat definitiv nici pe primarul PSD de la Păltinoasa, care s-a manifestat deschis pentru Klaus Iohanis, nici pe alți lideri locali ai PSD, consilieri locali ori ce-or mai fi fost, care au tăcut, au plecat la pescuit ori și-au închis telefoanele în campania electorală  din turul doi al prezidențialelor. A  lăsat să se înțeleagă că sunt puține luni până la alegerile locale de la anul și excluderea din partid a unor evazioniști, nu poate decât să determine alegeri parțiale, cu costurile aferente, în condițiile în care electoratul va avea posibilitatea să își exprime preferința electorală, peste șase luni. Cu certitudine, cei care nu au sprijinit candidatul PSD la președinție nu vor fi candidați pentru funcția de primar la alegerile locale din iunie 2020.

Șeful PSD Suceava a făcut o trecere în revistă a gafelor implementate de noul guvern PSD în prima lună de mandat. Multe la număr, cunoscute de cei interesați. Ioan Stan s-a arătat dispus, pe de altă parte, să voteze pentru alegeri anticipate în primăvara anului viitor, dacă se va impune, opinând că PSD, după prima lună de guvernare liberală, cu multele sale erori, este pe val și nici pe departe nu se poate vorbi despre îngroparea celui mai mare partid politic din România, ci dimpotrivă, de revitalizarea acestuia.     

Ioan Stan a cerut în mod explicit demisia ministrului finanțelor, Florin Vasile Câțu, care prin atitudinea sa a determinat scăderea ratingului de țară pentru România dar și obligarea țării să se împrumute cu  miliarde de lei, cu dobânzi mult mai mari decât cele practicate anterior.

Aceasta este, în mică parte, viziunea organizației județene a PSD Suceava, privind felul în care a fost administrată țara în prima lună de guvernare PNL. Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a felicitat inițiativele președintelui PNL Gheorghe Flutur de construire a unor autostrăzi care să treacă prin județul Suceava, de modernizare a infrastructurii județene în ansamblu  doar că toate acestea nu se vor putea face fără bani iar mai  toate proiectele la care a făcut referire liderul liberal județean au fost incluse în planul de finanțare al precedentului guvern condus de PSD, doar că nu s-a mai putut realiza punerea în practică a acestor finanțări.

Senatorul PSD Ioan Stan a apreciat că ”Nici o guvernare postdecembristă nu a început așa prost ca această guvernare PNL, financiar vorbind”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *