Președintele PV Suceava, Dan Acibotăriță propune candidaților la președinție să meargă și la românii din Ucraina. ”Mai câștigă voturi iar ei nu se vor simți abandonați de către România”

Partidul Verde filiala judeţeană Suceava consideră că umilița la care sunt supuși, de ani de zile, românii din Ucraina, ar trebui să înceteze.

Pe români i-au trimis să lupte în Donețk, în zonele de conflict, iar drept răsplată pentru sacrificiu lor, statul ucrainean printr-o lege interzice românilor (minorităților) folosirea proprii limbii în școli. Din nefericire statul român, prin instituțiile sale, mai mult simulează că-i protejează pe ai noștri din Ucraina.

În România, minoritatea ucraineană are reprezentant în Parlament, au facilități, sunt integrați și respectați, ceea ce în Ucraina nu se întâmplă așa ceva, ca să nu mai spunem că un segment din Bucovina noastră stă la ei, la ucrainieni, cu toate că istoria și istoricii spun tot timpul altceva. 

Noi, verzii suceveni, propunem candidaților la funcția de Președinte al României să se deplaseze în timpul campaniei electorale și în Ucraina unde locuiesc mulți români. Mai câștigă voturi, iar cel mai important lucru este că ai noștri nu se vor simții abandonați de către România, a transmis Dan Acibotăriţă, preşedinte al Partidului Verde, Filiala județeană Suceava.

De precizat că în Ucraina nu este recunoscută dubla cetățenie, astfel încât sunt slabe speranțe de a obține prea multe voturi în țara vecină de la minoritatea românească.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *