Președintele României, Klaus Iohannis, a depus o coroană de flori la bustul lui Iancu Flondor

Președintele României, Klaus Iohannis, a depus ieri, într-un cadru oficial, o coroană de flori la bustul din Suceava, proaspăt dezvelit, al omului politic bucovinean Iancu Flondor, cel care, în calitatea sa de președinte al Adunării Constituante de la Cernăuți, a coagulat voturile comunității românești dar și ale altor etnii, pentru unirea Bucovinei cu România, la sfârșitul anului 1918.

De o primire elegantă a avut parte astăzi președintele României, Klaus Iohannis la Suceava, în vizita demult anunțată și așteptată. Răspunsul sucevenilor, doritori să salute venirea președintelui Iohannis în municipiul Suceava a fost elegant pentru că pe scuarul rutier dinspre Palatul Administrativ și Muzeul Bucovinei, de o parte și de alta a străzii, au venit să îl vadă pe președintele României, cam 1000 de suceveni neangajați neapărat politic.

Au fost puși să asigure siguranța șefului statului  câțiva zeci de ofițeri din structura de pază a președintelui care au fost concentrați mai degrabă înspre lucrătorii din presă, cărora li s-a limitat accesul până în spatele unei linii de demarcație. Procedurile privind asigurarea siguranței unui șef de stat nu pot fi comentate. Președintele Klaus Iohannis a făcut o mică baie de mulțime la Suceava mai întâi pe latura dinspre Catedrala Romano-Catolică, unde erau grupați sucevenii  în civil ori îmbrăcați în straie naționale. A urmat un traseu de peste 100 de metri până la Muzeul Bucovinei, cu presa nervoasă, pentru că nu poate surprinde cele mai bune cadre, cu zâmbetul legendar al președintelui Klaus Werner Iohannis, cu buna primire la ușa Muzeului Bucovinei, unde a fost amfitrion directorul Constantin Emil Ursu.
Revenind la evenimentul istoric de astăzi – depunerea unei coroane de flori de către președintele României, Klaus Werner Iohannis, la bustul celui mai important artizan al Unirii Bucovinei cu România, omul politic bucovinean Iancu Flondor, importanța evenimentului a fost marcată prin prezența oamenilor care conduc județul și municipiul Suceava dar și  prin efortul mai presus de abilitățile fizice ale noastre, cei aflați în rezervă, în retragere ori n-am făcut armată. Este vorba despre militarii care, mai bine de un ceas, au stat smirnă în așteptarea șefului statului, pentru a-i prezenta onorul.

Fete și băieți în uniformă militară, oameni care ne pot apăra țara când va fi nevoie, nemișcați în fața bustului legendarului Iancu Flondor, un ceas întreg și după aceea.

Militari care au ținut în brațe un ceas întreg coroana pe care președintele României a atins-o și în fața căreia s-a închinat. Acești oameni sunt folositori României, măcar pentru că îi iubim și ne bazăm pe ei și pe răbdarea lor.

Un eveniment deosebit.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *