Prețul gigacaloriei crește cu 15% în municipiul Suceava de la 1 ianuarie 2020, la 480 de lei. Populația nu va avea de suferit, plăti în continuare 240 de lei, diferența fiind acoperită din bugetul local

Astăzi, consilierii locali ai municipiului Suceava au aprobat, în ședință extraordinară, majorarea cu 15% a prețului la transportul și distribuția energiei termice în orașul reședință de județ. Noul tarif pentru gigacalorie va fi de 480 de lei de la 1 ianuarie 2020. Populația racordată la sistemul public de termoficare  nu va plăti  însă mai mult decât până acum, tariful pentru persoanele fizice fiind în continuare de 240 de lei pentru o  gigacalorie.  Diferența până la prețul majorat al gigacaloriei va fi suportată din bugetul local al municipiului Suceava.  Primarul municipiului Suceava  Ion Lungu a declarat că majorarea a fost solicitată încă din luna  iulie a anului 2019 de către operatorul de termoficare „Thermonet”, care a invocat  inflația și creșterea  prețului energiei electrice.

Anterior, primarul Lungu a transmis  că în discuțiile pe care le-a purtat la Guvern a primit asigurări că pentru societatea „Bioenergy”, deținătoarea centralei pe biomasă care produce energie termică pentru municipiul Suceava  vor fi oferite  din nou  certificate verzi, o modalitate  prin care statul sprijină companiile producătoare de energie din surse regenerabile. El a mai spus că municipiul Suceava se bazează și pe faptul că vor fi accesate fonduri europene pentru investiții în modernizarea rețelelor de termoficare.  

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.