Mopan Suceava
Actualitate

Prețul gigacaloriei la populației nu va crește în sezonul rece. Bioenergy are stocul de biomasă asigurat, anunță primarul Ion Lungu

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că prețul gigacaloriei la populație nu va crește în noul sezon rece. El va propune consiliului local să suporte municipalitatea, costurile de rebranșare la sistemul centralizat de  încălzire  la  populație astfel că sucevenii  vor beneficia de apă caldă și  încălzire  în condiții optime.

”Lucrăm la strategia de încălzire a   orașului nostru pentru sezonul rece 2023-2024. Am avut o întâlnire cu acționarii și conducerea societăților de producere a energiei termice, de transport și distribuție a acesteia, respectiv Bioenergy și Thermonet Suceava. Am stabilit ca în viitorul sezon rece să funcționăm numai pe biomasă(resturi de masă lemnoasă), la fel ca in ultimii ani, fără a apela gaz metan.

Stocul de biomasă este corespunzător, curtea societății Bioenergy este plină de resturi de masă lemnoasă. Asigurăm sucevenii că, vor beneficia de căldură și apă caldă in condiții optime în sezonul  rece care vine. Nici in acest an nu va crește prețul gigacaloriei la populație”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *